Skip to main content

Ζαγκλής: «Πρόκληση η προσαρμογή μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο»

Το παγκόσμιο μπάσκετ βρίσκεται σε καραντίνα, λόγω του κορονοϊού, με τον Ανδρέα Ζαγκλή, με συνέντευξη του στην ισπανική «AS», να τονίζει πως προτεραιότητα της FIBA είναι η υγεία των παικτών και εν συνεχεία η επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

«Προτεραιότητα έχει η υγεία των παικτών και των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις ομάδες και των άλλων αθλημάτων που γίνονται σε κλειστό χώρο. Έχουμε ήδη πει ότι δεν θα στείλουμε τους παίκτες εκεί που δεν θα στέλναμε τα παιδιά μας. Δεν είναι απλώς συμβολικό αυτό, πρέπει να σκεφτείς διπλά πριν πάρεις την απόφαση να παίξεις ξανά», υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που τόνισε πως αν και… έγκλειστος στο σπίτι του, τόσο αυτός όσο και άπαντες στην FIBA, συνεχίζουν κανονικά την δουλειά τους.

«Ολοι στην FIBA δουλεύουμε από το σπίτι. Από το Μαϊάμι και το Μόναχο, μέχρι το Αμπιτζάν, τη Βηρυτό και την Σιγκαπούρη».

Όσον αφορά την πρόκληση ενόψει συνέχειας, ο Ζαγκλής ήταν σαφής:

«Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να μάθουμε πότε θα παίξουμε και πώς θα κάνουμε τα τεστ και ακολούθως να δούμε τι θα γίνει με την ανακάλυψη και την  πρόσβαση στο εμβόλιο. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι πώς θα προσαρμοστούμε στο διάστημα ανάμεσα στην περίοδο που θα ξεκινήσουμε μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο. Το μπάσκετ είναι ένα παγκόσμιο άθλημα και η δουλειά μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα βγει πιο δυνατό από την κρίση που ξέσπασε λόγω της πανδημίας. Είναι ένα άθλημα που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις συνθήκες».

Κλείνοντας, ο Γ.Γ της FIBA τόνισε πως η επιστροφή στην… κανονικότητα θα ξεκινήσει από τις διοργανώσεις 3on3.

«Έχουμε το 3on3, το οποίο είναι πιο ευέλικτο και εύκολο να οργανωθεί. Οι ειδικοί μας έχουν πει ότι σε εθνικό επίπεδο το 3on3 θα είναι το πρώτο που θα επιτραπεί να γίνει σε επίπεδο μπάσκετ, επειδή περιλαμβάνει λιγότερους παίκτες και γενικά ανθρώπους που το οργανώνουν».