Skip to main content

Μπαρτσελόνα - Κορονοϊός: Η κρίση επηρεάζει το μπάτζετ της επόμενης σεζόν

Η διακοπή των πρωταθλημάτων έχει προκαλέσει μεγάλες οικονομικές ζημιές στις ομάδες και η Μπαρτσελόνα αναμένεται να προβεί σε σημαντική μείωση του μπάτζετ της επόμενης σεζόν.

Την ώρα που οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι μετρούν τις απώλειες, με την Εφές να έχει ανακοινώσει μέσω του GM της ότι θα μειώσει κατά 30%-40% το μπάτζετ της επόμενης σεζον, η μείωση του προϋπολογισμού φαίνεται ότι είναι μονόδρομος και για τους Καταλανούς.

Όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, το φετινό μπάτζετ των «μπλαουγκράνα» έφτασε τα 41,47 εκατ. ευρώ λόγω των ακριβών μεταγραφών, όπως του Νίκολα Μίροτιτς.

Την επόμενη σεζόν, υπο φυσιολογικές συνθήκες, το συγκεκριμένο ποσό θα μεγάλωνε ακομα περισσοτερο, με δεδομένο ότι μόλις τρία συμβόλαια ολοκληρώνονται (Πάγκος, Κούριτς και Τόμιτς), ενώ οι υπόλοιποι θα πάρουν τα ίδια ποσά ή θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους.

Η διοίκηση έχει έρθει σε συμφωνία με τους παίκτες για περικοπή στους μισθούς τους, ενώ μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με τη σεζόν στη EuroLeague, το τι θα συμβεί ακριβώς την επόμενη όμως δεν μπορεί να προκαθοριστεί.

Η Μπαρτσελόνα περιμένει μεγάλες ζημιές για το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο ουσιαστικά δίνει οξυγονο και στα υπόλοιπα, με τη χασούρα να υπολογίζεται σε τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, με τα 50 να αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα 30 τα εισιτήρια και τις μπουτίκ και άλλα 20 από τις δραστηριότητες στο Καμπ Νου, καθώς και το γεγονός πως δεν διεξήχθη ο αγώνας με τη Νάπολι για το ποδοσφαιρικό Champions League.

Από εκεί και πέρα, μεγάλο ρόλο θα παίξουν ενδεχομενες πωλήσεις ποδοσφαιριστών καθώς και φυσικά, το αν θα ολοκληρωθεί η σεζόν σε ACB και EuroLeague.