Skip to main content

Euroleague – Τα σενάρια για πρόκριση στα Play Offs και για το πλεονέκτημα της έδρας (pics)

Η 33η αγωνιστική της Euroleague βρίσκεται προ των πυλών και, μετά την Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμα πέντε ομάδες θα έχουν την δυνατότητα να… κλειδώσουν την απευθείας πρόκριση τους στα Play Offs.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, Μονακό και Φενέρμπαχτσε, κρατούν την τύχη στα χέρια τους και η διοργανώτρια αρχή εξηγεί τα σενάρια για τις πέντε ομάδες.

Η αρχή γίνεται με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μπορεί να εξασφαλίσει την παρουσία του στα Play Offs με νίκη του στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί και σε περίπτωση ήττας, σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη είναι αν ηττηθεί η Μακάμπι στην Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα και η δεύτερη αν ηττηθούν ταυτόχρονα Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε, στα παιχνίδια τους με Ερυθρό  Αστέρα και Εφές αντίστοιχα.

Όσον αφορά το πλεονέκτημα της έδρας, οι «πράσινοι» μπορούν να το εξασφαλίσουν σε περίπτωση νίκης στο Μόναχο, αν παράλληλα η Μονακό ηττηθεί από την Ζαλγκίρις Κάουνας, ή αν Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε δεν τα καταφέρουν απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Εφές.

Στην συνέχεια η Euroleague καταπιάνεται με την Μονακό, η οποία υποδέχεται την Ζαλγκίρις Κάουνας και προκρίνεται στα Play Offs σε περίπτωση νίκης. Η εξάδα μπορεί να… κλειδώσει για τους Μονεγάσκους ακόμα και σε περίπτωση ήττας, σε τρεις περιπτώσεις. Αρχικά αν ηττηθεί η Μακάμπι στην Βαρκελώνη, εν συνεχεία αν ο Παναθηναϊκός περάσει νικηφόρα από το Μόναχο και σε μία Τρίτη περίπτωση αν ηττηθούν παράλληλα Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε, από Ερυθρό Αστέρα και Εφές αντίστοιχα.

Όσον αφορά το πλεονέκτημα της έδρας, η Μονακό το κατακτά αν νικήσει την Ζαλγκίρις και ταυτόχρονα ηττηθεί η Μπαρτσελόνα, ή αν οι Μονεγάσκοι επικρατήσουν των Λιθουανών και την ίδια ώρα, Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε δεν τα καταφέρνουν απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Εφές αντίστοιχα.

Αρκετά τα σενάρια και για την Μπαρτσελόνα, που υποδέχεται την Μακάμπι και με νίκη… κλειδώνει την εξάδα. Σε περίπτωση ήττα των Καταλανών, προκρίνονται αν ηττηθεί ο Ολυμπιακός και η Φενέρ από Ερυθρό Αστέρα και Εφές αντίστοιχα, ή αν η ήττα της Μπάρτσα από την Μακάμπι είναι μέχρι 14 πόντους και την ίδια ώρα η Μονακό επικρατεί της Ζαλγκίρις.

Όσον αφορά το πλεονέκτημα της έδρας, η Μπαρτσελόνα το κατακτά με νίκη επί της Μακάμπι και ταυτόχρονα ήττα της Φενέρ από την Εφές.

Τέλος, Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε εξασφαλίζουν την εξάδα με νίκες τους απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Εφές ή αν η Μακάμπι δεν τα καταφέρει στην Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα.