Skip to main content

Ομπράντοβιτς για Τζέιμς: «Είναι όπως ήταν και ο Ντράζεν, εργασιομανής»

Συνέχεια στις αποθεωτικές του δηλώσεις για τον Μάικ Τζέιμς έδωσε ο Σάσα Ομπράντοβιτς, με τον προπονητή της Μονακό, με δηλώσεις του στο Meridian Sport, να συγκρίνει τον Αμερικανό γκαρντ, ακόμα και με τον Ντράζεν  Πέτροβιτς!

Αναλυτικά:

"Νομίζω ότι το ρεκόρ που θα πετύχει θα ακουστεί ακόμα περισσότερο αν έρθει και η επιτυχία της ομάδας. Ελπίζω να είναι ο MVP αυτή τη σεζόν, αλλά ελπίζω επίσης ότι την ατομική επιτυχία θα ακολουθήσει η ομαδική επιτυχία. Αν δεν καταφέρει να συνδέσει αυτά τα δύο πράγματα, θα χαρακτηριστεί ως πολύ καλός, αλλά όχι ως ο καλύτερος όλων των εποχών.

Δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος σαν αυτόν. Ακόμα και από την τεχνική-τακτική άποψη, είναι ο καλύτερος που είχα την ευκαιρία να δω. Δουλεύω μαζί του κάθε μέρα και ξέρω για τι πράγμα μιλάω. Έχω παίξει με τους καλύτερους παίκτες και μπορώ να πω ότι κανείς δεν είχε αυτό το επίπεδο ταλέντου σε συνδυασμό με την ταχύτητα. Το επίπεδο δεξιοτήτων που διαθέτει είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος παίκτης στην Ευρώπη. Σουτ, επίθεση, άμυνα...Έχει τα πάντα.

Πρόσφατα κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες πήραν μια μέρα ρεπό και ο Μάικ πήγε να δει τον αγώνα της Μπανταλόνα με την Μπρέογκαν στην ACB. Είναι τόσο ερωτευμένος με το μπάσκετ.

Αυτός ο τύπος είναι όπως ήταν και ο Ντράζεν Πέτροβιτς, εργασιομανής. Δουλεύει πιο σκληρά από τους άλλους, και γι' αυτό είναι αυτός που είναι. Ακόμη αν και την παραμονή ενός αγώνα κάνει μια βραδινή έξοδο, δεν θα το καταλάβετε όταν βγει στο γήπεδο. Δεν μπορείς να βρεις τέτοιο άτομο. Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι σαν τον Μάικ".

"Όπως και να φαίνεται από έξω, η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. Οι μεγάλοι παίκτες πρέπει να έχουν μια δόση ναρκισσισμού και εγωισμού. Γι' αυτό κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι εύκολο να σε αποδεχτεί ένας τέτοιος παίκτης, όπως δεν είναι εύκολο να είσαι προπονητής του. Ο Τζέιμς καταλαβαίνει το μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, άρα είναι απαραίτητο να έχεις πολλές γνώσεις, γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να τον ξεγελάσεις. Είναι έξυπνος τύπος. Έχει μια αντίδραση που τον ενοχλεί και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που δεν έκανε περισσότερα στο NBA.

Ο Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι, ο βοηθός μου, είναι υπεύθυνος για τις συζητήσεις και την ατομική δουλειά με τον Μάικ. Φυσικά, εγώ έρχομαι ως κάποιος από πάνω. Ο Μάικ το δέχεται και με ακούει. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο. Χρειάστηκε χρόνος για να τον πείσουμε για κάποια πράγματα, αλλά με τον καιρό και τα αποτελέσματα δημιουργήσαμε ένα καλό κλίμα και εμπιστοσύνη μεταξύ μας.

Κανένας παίκτης υψηλού επιπέδου δεν ακολούθησε τον προπονητή του στο 100%. Οι παίκτες κάνουν τη διαφορά, οπότε είναι φυσιολογικό μερικές φορές να σκέφτονται κόντρα στον προπονητή. Πάντα θα καταλαβαίνω και θα αποδέχομαι τη γνώμη του".