Skip to main content

Γιαμπουσελέ: «Γιατί να φύγω από την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης για να γυαλίζω πάγκους στο ΝΒΑ;»

Το ΝΒΑ αποτελεί το όνειρο για την πλειοψηφία των επαγγελματιών παικτών, φαίνεται, όμως, πως ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ δεν ανήκει σε αυτή.

Ο φόργουορντ της Ρεάλ, με δηλώσεις του στην «Equipe», έδειξε πως δεν… καίγεται να περάσει και πάλι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και σημαντικό ρόλο σε αυτή του τη στάση παίζει η «φτωχή» διετία του στους Σέλτικς (2017-19), από τους οποίους είχε επιλεχθεί στην 16η θέση του draft το 2016.

 "Δεν θέλω να ζήσω πάλι σεζόν όπου απλώς θα περιμένω να μάθω αν θα αγωνιστώ, όπως όταν ήμουν στην Βοστώνη", ήταν το αρχικό σχόλιο του Γιαμπουσελέ, για να προσθέσει: "Θέλω να επιστρέψω στο NBA, αλλά παίζω στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, διεκδικώντας τίτλους. Γιατί να φύγω και να πάω να γυαλίζω πάγκους εκεί; Αυτό είναι που κάνουν πολλά νέα παιδιά πλέον".

Όσον αφορά τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο άσος της Ρεάλ τόνισε: "Αυτό το καλοκαίρι οι αγώνες ξεκινούν αμέσως μετά το τέλος της σεζόν, οπότε δεν θα περιμένω το NBA. Περιμένω τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι στιγμή υπερηφάνειας για το Παρίσι. Η οικογένειά μου είναι χαρούμενη, είμαι περήφανος".

Να θυμίσουμε πως ο Γιαμπουσελέ αγωνίστηκε σε μόλις 74 παιχνίδια με την φανέλα των Σέλτικς, την διετία 2017-19, με απολογισμό 2,3 πόντους και 1,4 ριμπάουντ σε 6’6’’.