Skip to main content

Γουόκαπ: «Ο Παπανικολάου δεν ηγείται μόνο στα λόγια, αλλά και με πράξεις»

Εκτός του Κώστα Σλούκα, ο Τόμας Γουόκαπ μίλησε στο podcast του «Basketnews» και για τον αρχηγό της ομάδας, τον Κώστα Παπανικολάου, με τον «ερυθρόλευκο» γκαρντ να εκφράζει τον απεριόριστο σεβασμό προς το πρόσωπο του αρχηγού του.

«Πριν πω το όνομα, πρέπει να επισημάνω το κλίμα που επικρατεί και το οποίο έχει δημιουργήσει ο Μπαρτζώκας στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Όταν ήρθα στην ομάδα, η πρώτη κουβέντα που είχα με τον Μπαρτζώκα είναι το πόσο πολύ ήθελε να έχει καλούς χαρακτήρες στα αποδυτήρια, κάτι που το κατάφερε. Αν υπάρχει ένας από τον οποίο περιμένουμε να ακούσουμε κάτι, αυτός είναι ο Παπανικολάου», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γουόκαπ, για να προσθέσει:

«Δεν ηγείται μόνο στα λόγια, αλλά και με πράξεις. Μπορείς να το δεις αυτό σε όλη την καριέρα του, πως κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για την ομάδα του. Την σεζόν που πέρασε, στον 2ο τελικό με τον Παναθναϊκό, Βεζένκοβ και Σλούκας ήταν εκτός, ενώ εγώ είχα αποβληθεί. Και τότε ο Παπανικολάου έγινε ο σκόρερ της ομάδας. Έγινε ο γκαρντ που έτρεξε όλα τα πικ εν ρολ. Δεν πρόκειται ποτέ να βάλει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα και είναι κάτι το οποίο σέβομαι γι αυτόν. Ειδικά αν κάνεις ένα βήμα πίσω και καταλαβαίνεις πως ο τύπος είναι ένας θρύλος».

Μάλιστα, ο γκαρντ του Ολυμπιακού στάθηκε και στην λατρεία του κόσμου της ομάδας για τον αρχηγό, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αρκετές φορές όταν περπατάω ανάμεσα σε κόσμο, πολλοί με αναγνωρίζουν και θέλουν να βγάλουμε φωτογραφίες. Όταν, όμως, περπατάω με τον Παπανικολάου μαζί, όλοι θέλουν μια φωτογραφία μαζί του. Θέλουν να του μιλήσουν, να τον αγγίξουν, να τους υπογράψει πράγματα».