Skip to main content

Γουόκαπ για Σλούκα: «Υποστηρίζω τον Μπαρτζώκα σε αυτό το θέμα»

Θέση πάνω στην αποχώρηση του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό, με προορισμό τον Παναθηναϊκό, πήρε ο Τόμας Γουόκαπ, με δηλώσεις του στο podcast του «basketnews».

Ο Αμερικανός αποκάλυψε μια συζήτηση που είχε με τον Έλληνα γκαρντ στα μέσα της σεζόν, ενώ εξέφρασε την στήριξη του στην απόφαση Μπαρτζώκα.

Αναλυτικά ο Γουόκαπ μίλησε: :

Για το αν υπήρχε τρόπος να ικανοποιηθεί ο Σλούκας και να μείνει: "Σίγουρα θα υπήρχε τρόπος, αλλά με τι κόστος; Ο κόουτς Μπαρτζώκας αναδείχθηκε δύο σερί χρονιές προπονητής της χρονιάς. Έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει με τίτλους και πορείες στο Final Four. Τα έχει καταφέρει με το δικό του σύστημα. Πιστεύει σε κάτι και μένει σε αυτό και το σέβομαι αυτό περισσότερο από όλα.

Δεν έχει σημασία για αυτόν αν στο γραφείο του θα πάει ο πρώτος ή ο τελευταίος παίκτης και πει ότι θέλει να παίζει περισσότερο. Αν δείτε τα νούμερα (σ.σ του Σλούκα) με την Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά. Βέβαια, αυτό μπορεί να άλλαζε από ματς σε ματς μερικές φορές, αλλά...

Ξέρω πως υποστηρίζω τον κόουτς σε αυτό, αλλά δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες και τι συνέβη ακριβώς. Σέβομαι τον προπονητή που λέει: "Αυτό πιστεύω. Έχουμε 10-12 παίκτες ίσους. Μας ενδιαφέρει η νίκη, όχι κάτι ατομικό. Ο Σλούκας πήρε την απόφασή του και αυτή ήταν η επιλογή του. Όμως, είμαι χαρούμενος που στηρίζω τον κόουτς Μπαρτζώκα σε αυτό το θέμα".

Για το πώς έφυγε ο Σλούκας από το γκρουπ τσατ των παικτών: "Ο Κώστας Σλούκας αφαιρέθηκε από το γκρουπ τσατ. Αυτή η ειδοποίηση μου ήρθε. Δεν πιστεύω ότι πέθαινε να μείνει κιόλας στο τσατ".

Για το αν υπήρξε συζήτηση, αν προσέγγισε κάποιος παίκτης τον Σλούκα για να μείνει: "Σίγουρα. Ξέραμε ότι ήθελε να παίζει περισσότερο. Συζητήσαμε αρκετά. Εγώ μιλάω πολύ και προσπαθώ να σηκώσω αυτούς που πέφτουν συναισθηματικά ή να προσγειώσω αυτούς που έχουν... ζεστό κεφάλι.

Ήταν μία μάχη το να μείνουμε όλη την ίδια σελίδα και να λέμε σε κάθε παίκτη ότι δεν έχει σημασία πώς αισθάνεται, αλλά ότι είχαμε ευκαιρία να κάνουμε το τριπλ κράουν. Αυτό συζητούσαμε όλη την σεζόν. Κάποια στιγμή του είπα - και ελπίζω να μην πειράζει που το αναφέρω - ότι κάποια στιγμή του είπα ότι αν θέλει να φύγει μετά την σεζόν εντάξει, αν θέλει να μείνει το ίδιο. Έχουμε όμως την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό. Μείνε στην στιγμή, να πάρουμε το μάξιμουμ που μπορούμε.

Αν αυτό ήταν να πάμε στο Final Four, εντάξει. Πίστευα ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε την EuroLeague. Ήθελα να ζήσουμε την στιγμή και να κάνουμε το τριπλ κράουν. Τέτοια συζητούσαμε. Δεν λέγαμε ότι τον χρειαζόμαστε ή κάτι τέτοιο. Αυτή ήταν δική του απόφαση, της οικογένειάς του και του ατζέντη του. Δεν ήταν δουλειά μου να του πω τι να κάνει. Του είπα ότι απόλαυσα να παίζω μαζί του και τον ήθελα να μείνει, αλλά αποφάσισε κάτι διαφορετικό και είναι επιλογή του".

Για το πώς αντέδρασαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά την αποχώρηση του Σλούκα στο ομαδικό τσατ ή γενικά: "Δεν είπαμε κάτι στο τσατ. Νομίζω ότι το επόμενο που έγινε ήταν να εμφανιστώ εγώ με την φανέλα της Εθνικής και κάποιος να με χαρακτηρίσει άσχημο. Δεν είναι όμως ότι αρχίσαμε να γράφουμε 'ευτυχώς έφυγε'. Κανείς δεν είπε κάτι από την πλάτη του. Μακάρι να είχα μία ιστορία να πω, αλλά δεν έχω".