Skip to main content

Αγγελόπουλοι: «Ο Ολυμπιακός είναι παγκόσμιο φαινόμενο, πάμε να κερδίσουμε τον ημιτελικό» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποθέωσε τους προέδρους του Ολυμπιακού στην συνέντευξη Τύπου του Game 5 με την Φενέρμπαχτσε, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, με δηλώσεις τους αμέσως μετά την πρόκριση των «ερυθρόλευκων», να δίνουν το σύνθημα ενόψει Κάουνας.

Αναλυτικά:

Τι έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς αυτή τη στιγμή;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Ιδιαίτερη σημασία έχει πως για δεύτερη σερί χρονιά πάμε να πάρουμε την Euroleague. Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι για αυτή την ομάδα".

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Για δεύτερη σερί χρονιά ελληνική ομάδα να πάει στο Final-4 έχει να γίνει δέκα χρόνια, απ' όταν το είχαμε κάνει πάλι εμείς. Είναι σημαντικό και δύσκολο και σπάνιο. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Πέρυσι τον αγγίξαμε τον τελικό. Δεν ήρθε, ελπίζω να πάμε μέχρι τέλους. Να πάμε στον τελικό και να τον διεκδικήσουμε".

Είναι ένας νέος κύκλος του Ολυμπιακού επί των ημερών σας, περάσατε έναν κύκλο πριν από δέκα χρόνια, τώρα έχουν έρθει ξανά καλές μέρες. Είναι απαρχή και άλλων ωραία πραγμάτων;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Τα άλλα ωραία πράγματα είναι την επόμενη εβδομάδα. Εκεί είναι ο στόχος μας τώρα. Η ομάδα έχει συνέχεια. Είναι το όγδοο Final-4 επί ημερών μας, από το 2009, το έκτο από το 2012 σε Final-4"

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια και οι κατακτήσεις τίτλων. Ο Ολυμπιακός είναι παγκόσμιο φαινόμενο, παίζει με μπάτζετ 2-3 φορές μικρότερο από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές ομάδες και καταφέρνουμε να είμαστε πρώτοι. Αυτό είναι ένα συγκλονιστικό επίτευγμα".

Πολλοί παίκτες έχουν ανανεώσει ήδη, την ομάδα την πιστεύετε;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Την ομάδα την πιστεύουμε, ο κορμός πρέπει να μείνει ο ίδιος για να συνεχίσουμε στην ελίτ".

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Πιστεύουμε στην ομάδα και θα κάνουμε το παν για να τους κρατήσουμε".

Ο Ολυμπιακός με μικρότερο μπάτζετ βρέθηκε να δυσκολεύει τη Φενέρ των 35 εκατ. ευρώ. Είναι ένα παράσημο αυτό για τον Ολυμπιακό;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Οι διαφορές στο μπάτζετ υπάρχουν. Η Φενέρ δεν ήταν για όγδοη, έγινε μια τιτανομαχία αλλά η Φενέρ έχει άλλο ειδικό βάρος. Η Μονακό ήταν μια ομάδα καινούργια. Η Φενέρ έχει πάρει ευρωπαϊκούς τίτλους. Χάσαμε το 2017 στην έδρα τους αλλά φέτος το πέμπτο παιχνίδι ήταν στην έδρας μας".

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τη Φενέρ. Οι νίκες και τα επιτεύγματα έχουν μεγαλύτερη αξία".

Συμφωνική ορχήστρα ή πεινασμένα σκυλιά είναι ο τίτλος;

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Είμαστε μια ομάδα που αξίζει την κορυφή. Αξίζαμε, περάσαμε πολλά και υπάρχει τρομερή δίψα. Μέχρι τέλους και ακόμα παραπάνω".

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Εγώ προτιμώ τα πεινασμένα σκυλιά".

Σας φοβίζει στο μυαλό σας πως ποτέ πρώτος δεν έχει πάρει την Euroleague;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Όχι. Δεν μας φοβίζει. Χάσαμε στο ένα δευτερόλεπτο πέρυσι. Τι να μας φοβίζει. Περιμένουμε απλά αύριο να μάθουμε τον αντίπαλο μας. Δεν μας φοβίζει τίποτα".

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Καθόλου. Όχι δεν ασχολούμαι".

Πέρυσι δεύτερη, φέτος πρώτοι, είναι η πιο επιβλητική διετία στη θητεία σας;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Αντικειμενικά είναι η πιο επιβλητική διετία. Και το 2012-13 κάναμε back to back αλλά στη διάρκεια τη χρονιάς δεν ήμασταν φαβορί και δεν ήταν έτσι η Euroleague με 34 αγώνες. Φέτος είναι τιτανομαχία, δεν είναι απλό πρωτάθλημα".

Τι διαφορετικό πρέπει να κάνει Ολυμπιακός φέτος;

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Φέτος είναι άλλη χρονιά. Άλλες ομάδες. Ξέρει η ομάδα τι θα κάνει. Το έχουμε δείξει όλη τη σεζόν πως παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ, το έχουν παραδεχτεί όλοι προπονητές και παίκτες. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο Κάουνας και αν θα τα καταφέρουμε αλλά η αποδοχή που έχει η ομάδα μας είναι κάτι συγκλονιστικό".

Τι προβλέπετε;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Ούτε προβλέπω, ούτε προτιμώ, θα πάμε να κερδίσουμε τον ημιτελικό"

Υπάρχει κάποιος που σας έχει δικαιώσει από το τεχνικό τιμ ή τους παίκτες για την επιλογή σας να τον έχετε στον Ολυμπιακό;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Είσαι πολύ έμπειρος για αυτή την ερώτηση αυτή τη στιγμή. Θα σου απαντήσω όπως ο Μπαρτζώκας. Όλοι αξίζουν, είναι η ομάδα. Οι 9 στους 12 ήταν και πέρυσι στο Final-4. Οι Μπλακ, Πίτερς και Κάνααν δεν ήταν. Ο Κάνααν για παράδειγμα έμεινε εκτός τελικων Α1 και δίνει και την ψυχή του, παίζει τρομερή άμυνα".

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Θα πάμε μέχρι το τέλος της σεζόν και εκεί θα κάνουμε αποτίμηση και αξιολόγηση".