Skip to main content

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις για επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Δεν έλειψαν τα έκτροπα από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, για την 19η αγωνιστική της Basket League, καθώς η Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις, εκ των οποίων οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πριν από την έναρξη του αγώνα, περίπου 150 φίλοι του Παναθηναϊκού, μερικοί εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, βγήκαν από το γήπεδο και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, πετώντας τους πλήθος αντικειμένων, όπως μολότοφ, εκρηκτικούς μηχανισμούς, φωτοβολίδες, πέτρες, σιδερένια κιγκλιδώματα, ξύλα και γυάλινα μπουκάλια, ενώ από τις επιθέσεις προκλήθηκαν ζημιές σε δύο υπηρεσιακά και δύο Ι.Χ οχήματα.

Από την πλευρά τους, όπως αναφέρει πάντα η ενημέρωση της ΕΛΑΣ, η Αστυνομία τους απώθησε, με τους οπαδούς να επιστρέφουν στις θύρες του κλειστού του ΟΑΚΑ, ενώ με την λήξη της αναμέτρησης, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε δύο εξ αυτών,  ένας εκ των οποία ήταν ανήλικος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για -κατά περίπτωση- βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στον χώρο που πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις και μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πυροσβεστήρες, 7 φωτοβολίδες, 4 μεταλλικά μέρη μάνικας πυροσβεστικού κρουνού, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μία βόμβα μολότοφ, μία μεταλλική ράβδος μήκους 90 εκ. υπόλειμμα φωτοβολίδας και υπολείμματα από γυάλινα μπουκάλια.

Παράλληλα, μετά από έλεγχο της Αστυνομίας πριν την έναρξη του ντέρμπι,  συνελήφθησαν ακόμη δύο ανήλικοι, για κατοχή κροτίδας και τσιγάρου ακατέργαστης κάνναβης, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για παράβαση του νόμου περί αντιμετώπισης βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όσον αφορά τους συλληφθέντες για την επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.