Skip to main content

Τσιακμάς για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Ήταν μια νίκη – δήλωση»

Για την σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού, την πορεία του ΠΑΟΚ αλλά και τους προσωπικούς του στόχους, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο Νίκος Τσιακμάς.

Αναλυτικά ο γκαρντ του ΠΑΟΚ μίλησε:

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Η χθεσινή νίκη ήταν τεράστια, είχε τεράστια σημασία και ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό που είναι ομάδα Ευρωλίγκας. Θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ καλό σημάδι ώστε να επανακάμψουμε, να βρούμε πάλι το ρυθμό μας και ν’ αρχίσουμε να έχουμε και πάλι νικηφόρα αποτελέσματα. Ήταν μια νίκη-δήλωση, το πιστεύαμε όλοι απ’ την αρχή ότι μπορούμε να το κερδίσουμε το παιχνίδι. Ήμασταν όλοι μαζί σαν σύνολο, δε διαλέγουμε παιχνίδια, παλεύουμε το κάθε παιχνίδι. Τώρα ακολουθούν 4 παιχνίδια, στα οποία μπορούμε να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το αν φοβήθηκαν την αντίδραση του Παναθηναϊκού: «Σίγουρα ξέραμε ότι θα πιέσουν και δε θα κάτσουν απλά να κοιτούν το παιχνίδι να περνάει. Ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη, όπως κι εμείς. Είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιους είδους πιέσεις, στις προπονήσεις δουλεύουμε για κάθε ενδεχόμενο που μπορεί ν’ αντιμετωπίσουμε. Ήμασταν έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουμε ό,τι μάς παρουσίαζε ο Παναθηναϊκός».

Για τα δύο συνεχόμενα τρίποντα που σκόραρε ο ίδιος στο παιχνίδι: «Έβαλα δύο τρίποντα, αλλά όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά, δεν υστέρησε κανένας. Για εμένα ήταν πιο πολύ ψυχολογία, γιατί είχα καιρό να ευστοχήσω σε κάποιο σουτ και θεωρώ ότι «λύθηκαν τα χέρια μου» μ’ αυτά, βρήκα πάλι ψυχολογία, ένιωθα κι εγώ καλά. Γενικότερα όποτε μού ζητείται θέλω να προσφέρω στην ομάδα, έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορώ να βελτιώσω. Ήταν κυρίως για τη ψυχολογία μου κι ένιωσα κι εγώ άνετα».

Για τη μέχρι πορεία του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα κι εμείς βλέπουμε ότι έχουμε παρουσιάσει μια δυναμική. Κάναμε έναν πάρα πολύ καλό 1ο γύρο, το 2ο γύρο δεν τον ξεκινήσαμε όπως θέλαμε, γιατί είχαμε κάποια ατυχή αποτελέσματα, αλλά απ’ την αρχή όλοι είμαστε μαζί, δουλεύουμε πάρα πολύ, περνάμε πολλές ώρες στο γήπεδο και ξέρουμε ότι έχουμε δυνατότητες».

Για τη φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ: «Όλοι οι παίκτες της ομάδας έχουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Η ομάδα έχει “δέσει” πολύ όμορφα, σε κάθε παιχνίδι μπορεί να είναι και διαφορετικός πρωταγωνιστής στο κομμάτι που τού αναλογεί, ώστε να μπορέσει να δώσει αυτό που λείπει απ’ την ομάδα. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην επίθεση, πολλά παιδιά μπορούν να σκοράρουν με πολλούς τρόπους. Θεωρώ ότι αλληλοσυμπληρωνόμαστε ιδανικά, υπάρχει ένας πολύ ωραίος συγκερασμός κι έτσι η ομάδα μπορεί να βγάλει πολλούς “άσσους” απ’ το μανίκι της».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League: «Ειδικότερα απ’ τις θέσεις 3 έως 8 οι ομάδες έχουν πάνω-κάτω ίδιο ρεκόρ. Είναι αλήθεια ότι το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ. Το μπάτζετ είναι διαφορετικό σε κάθε ομάδα, καθώς είναι διαφορετικό να παίζεις σε Ευρωλίγκα ή κάπου αλλού. Θεωρώ ότι η δουλειά που γίνεται είναι πολλή σημαντική και πιστεύω ότι η «ψαλίδα» έχει κλείσει. Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει ανέβει και είναι πάρα πολύ όμορφο για τον κόσμο να το βλέπει, γιατί κρατάει ψηλά το ενδιαφέρον».

Για το ότι πήγε στον ΠΑΟΚ: «Πάνω απ’ όλα είναι πρόκληση για εμένα, γιατί είναι διαφορετικό το επίπεδο του Απόλλωνα με τον ΠΑΟΚ. Έχω μεγάλο σεβασμό και στις δύο ομάδες, η κάθε μία έχει τη δική της ιστορία, απλά ο ΠΑΟΚ είναι σ’ ένα πολύ ψηλότερο επίπεδο. Είναι μια πρόκληση για ‘μένα ώστε να μπορέσω να καθιερωθώ και να βελτιώνομαι συνεχώς, γιατί έχω πολλά πράγματα στο παιχνίδι μου να βελτιώσω. Είναι μια πρόκληση και όνειρο για εμένα, είμαι πολύ ευγνώμων που βρίσκομαι σ’ αυτό το σωματείο».

Για το αν σκέφτεται ν’ αγωνιστεί με την Εθνική: «Είναι ένα όνειρο για ‘μένα. Είναι η ύψιστη τιμή για τον κάθε αθλητή ν’ αγωνίζεται με το εθνόσημο, ο κάθε παίκτης θέλει ν’ αγωνιστεί για τη χώρα του. Μακάρι να έχω κι εγώ αυτήν την τιμή και την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ με την Εθνική, γιατί θα ήταν όνειρο πραγματικά».