Skip to main content

Σπανούλης: «Εύχομαι να πάρει τη Euroleague ο Ολυμπιακός»

Ο προπονητής του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης μίλησε στην εκπομπή «Τζάμπολ» στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Ολυμπιακός παίζει εκπληκτικό μπάσκετ με τρομερή διάρκεια.

 

Ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης δήλωσε ότι: «Προσπαθώ να συγκεντρωθώ στο νέο ξεκίνημα που κάνω στην καριέρα μου, να βοηθήσω τον οργανισμό, τη ομάδα και τους παίκτες να ξαναμπεί το Περιστέρι σε μια σωστή κατεύθυνση όπως του αρμόζει. Να έχουμε θετική παρουσια στο πρωτάθλημα, να προοδεύουν οι παίκτες μας. Να μπαίνουν σε μια διαφορετική λογική σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες τους. Στηρίζομαι πολυ στη σκληρή δουλειά, στην αυτοκριρική, έχω εξαιρετικους συνεργάτες και μια διοίκηση που είναι δίπλα μας και στηρίζει τη προσπάθεια. Έχει οργάνωση, βοηθά σε ότι χρειαστούν οι παίκτες. Δουλεύουμε πάρα πολύ, κάθε κακό αποτέλεσμα μας δυναμώνει και δεν μας ρίχνει. Η επικοινωνία μας με τους παίκτες βασίζεται στην ειλικρίνεια»

Για το τι θα είναι επιτυχία φέτος στο Περιστέρι: «Δεν πάμε να κυνηγήσουμε τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Εμεις πάμε για να ξεπεράσουμε τα δικά μας όρια και τους δικούς μας στόχους. Πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα φτιάξουμε την αυριανή προπόνηση. Όταν προπονείσαι καλά, παίζεις και καλά. Είμαστε μια ομάδα με χαρακτήρα νικητή και δεν τα παρατάει. Οι ομάδες χτίζονται, δεν φτιάχνονται από τη μία μέρα στην άλλη».

Για το ότι έχει μαθητεύσει δίπλα σε σπουδαίους προπονητές: «Έχω επηρεαστεί από όλους τους προπονητές της καριέρας μου. Κάθε άνθρωπος επηρεάζεται από τους προπονητές που έχει. Από όλους τους προπονητές μπορείς να πάρεις κάτι. Έχουμε επιτελείο στο Περιστέρι με ανθρώπους που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο».

Για τη Euroleague και τον Ολυμπιακό: «Πάντα είναι σημαντικό να είσαι ανταγωνιστικός στη Euroleague. Βλέπουμε πως ο Ολυμπιακός παίζει εκπληκτικό μπάσκετ με τρομερή διάρκεια. Περιμένουμε να δούμε πόσο μακριά θα πάει. Να είναι στα υψηλά στρώματα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και να μας αντιπροσωπεύουν σαν xώρα».

Για την αποθέωση στο ΣΕΦ: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομαδα που για μένα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Έζησα εκπληκτικές στιγμές. Ευλογημένος που με αγαπάει ο κόσμος του Ολυμπιακού με αυτό τον τρόπο. Πέρα από τίτλους, αυτό σημαίνει πως ο κόσμος εκτίμησε ότι έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου οτι θα υπάρχει τέτοιο δέσιμο από μια μεγάλη ομάδα. Του εύχομαι να πάρει τη Euroleague».