Skip to main content

Παπανικολάου: "Τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλότερα"

Ο Κώστας Παπανικολάου είδε την ομάδα του να... ταλαιπωρείται μέχρι να φτάσει στη νίκη επί του Προμηθέα Πάτρας και μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε για την ενέργεια, τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας και τους στόχους των "ερυθρόλευκων", αλλά και το ντέρμπι αιωνίων που έρχεται στο ΟΑΚΑ.

"Ο Προμηθέας Πάτρας είναι μια καλά δομημένη ομάδα με καλούς παίκτες και καλή ευρωπαϊκή πορεία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια από καρδιάς", τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, αναγνωρίζοντας την αξία των Αχαιών για να συνεχίσει: "Από εκεί και πέρα για άλλο ένα παιχνίδι η ενέργειά μας δεν ήταν εκεί που έπρεπε και στις δύο πλευρές του παρκέ και θα ήθελα να σταθώ στο ότι ο Προμηθέας έκανε μια καλή προσπάθεια, αλλά κι εμείς δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Νομίζω έτσι φάνηκε, ότι δεν το απολαύσαμε. Ήταν ένας μήνας που, όσο και να μην αποτελεί δικαιολογία, δεν μείναμε καθόλου σπίτια μας, είχαμε πολλά ταξίδια, πολλά χιλιόμετρα, τραυματισμούς που επιβάρυναν λογικά άλλους παίκτες. Όσο κι αν έχεις βαθύ ρόστερ και καλούς παίκτες, όταν υπάρχουν τραυματισμοί και βγαίνεις από τη ροή σου, η κόπωση θα βγει κάποια στιγμή και θα φέρει μεταπτώσεις στην ενέργεια παικτών και ομάδας".

Ο Ολυμπιακός έφτασε σήμερα τις 50 νίκες εντός συνόρων και ο Παπ σχολίασε και αυτό το ρεκόρ: "Οι ομάδες δεν κρίνονται από αυτά τα ρεκόρ, αλλά από τις επιτυχίες και τους τίτλους. Τα ρεκόρ είναι πιο πολύ για τους δημοσιογράφους και τις επόμενες ομάδες που θα θελήσουν να τα καταρρίψουν. Είναι σίγουρα ένα παράσημο, αλλά όχι ο στόχος μας".

Αναφερόμενος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την Basket League την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ δήλωσε: "Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θέλουμε τη νίκη, για να διατηρήσουμε το μομέντουμ που έχουμε αγωνιστικά. Γιατί στα ντέρμπι και το έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια ένα παιχνίδι μπορεί να αλλάξει πολλά στην ψυχολογία μιας ομάδας αρνητικά ή θετικά. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε να διεκδικήσουμε και να προχωρήσουμε".

Τέλος, αναφορικά με τον αγώνα με την Ζαλγκίρις Κάουνας που έπεται στην Ευρωλίγκα, εκεί όπου θα γίνει το Final Four της διοργάνωσης δήλωσε: "Πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας που ήταν η οχτάδα. Τώρα, αφού έχουμε τη δυνατότητα, θα κοιτάξουμε πιο ψηλά. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και πρέπει να δίνεις πάντα το 100% σε αυτό που θες να κάνεις. Μια χαλαρότητα μπορεί να επιφέρει αλλαγές. Είδαμε τη Φενέρμπαχτσε μετά από 2-3 τραυματισμούς έχασε το δρόμο της. Η Παρτιζάν δεν είχε ξεκινήσει καλά και έχει βρει ρυθμό. Το Μιλάνο με μεγάλο ρόστερ και μπάτζετ είχε μεγάλα προβλήματα λόγω τραυματισμών, αλλά τώρα επανέρχεται. Οπότε χρειάζεται προσοχή σε κάθε στιγμή".