Skip to main content

Καντζούρης: «Νιώθω πως βαδίζουμε στο σωστό δρόμο»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Καντζούρης μίλησε μετά την νίκη της ομάδας του επί του Κολοσσού Ρόδου με 95-89, υπογραμμίζοντας ότι κάθε παιχνίδι για του κιτρινόμαυρους είναι τελικός.

Ο κόουτς Ηλίας Καντζούρης ανέφερε ότι: «Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι για τον κόσμο που το παρακολούθησε. Όσον αφορά το πως είδα εγώ το ματς, νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε την προσέγγιση που θα θέλαμε να έχουμε, θεωρώ ότι η άμυνά μας στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου μας έδωσε τη διαφορά που κρατήσαμε μέχρι τέλους.

Είναι μία σημαντική νίκη αν αναλογιστούμε το παιχνίδι που είχαμε μεσοβδόμαδα, αλλά και το ταξίδι. Ο Κολοσσός είναι μία καλή ομάδα με τεράστιο επιθετικό ταλέντο που αν τους αφήσεις να παίξουν θα έχεις πρόβλημα και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντική νίκη. Για εμάς η συνέχεια έχει ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι για την Ευρωπαϊκή μας πορεία. Αύριο θα ξεκουραστούμε και έχουμε δύο μέρες για να προετοιμαστούμε για το ματς της Τετάρτης με τη Γαλατασαράι».

Για το αν η ΑΕΚ έχει βοηθηθεί από τους νέους παίκτες: «Νομίζω ότι σίγουρα έχουμε μεγαλύτερο βάθος. Βλέπετε δυστυχώς ότι δεν έχουμε βρει μία αγωνιστική που να εμφανιστούμε με πλήρες ρόστερ. Το σίγουρο όμως είναι ότι νιώθω πως βαδίζουμε στο σωστό δρόμο, Μακάρι να μείνουμε υγιείς για να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας».

Για την κατάσταση του Μίτσελ: «Το βλέπουμε μέρα με τη μέρα. Το παιδί σίγουρα έχει θέληση, κάνει όσα πρέπει να κάνει και από εκεί και πέρα είμαστε αισιόδοξοι»

Για την επιλογή να μην παίξει ο Γόντικας στην τέταρτη περίοδο: «Επιλογή μου! Επειδή κάποιος παίκτης βάζει 10-15 πόντους δεν σημαίνει πως πρέπει να μένει στο παρκέ για 40 λεπτά. Ο Κώστας έκανε ένα καλό παιχνίδι, μας βοήθησε, αλλά στο τέλος κρίναμε ότι χρειαζόμασταν άλλα πράγματα όπως η εμπειρία του Οριόλα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε κάποια πράγματα που έκανε ο Κολοσσός και θεωρώ ότι ήταν ξεκάθαρα μία δική μου επιλογή».

Για το δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστα της η Ένωση: «Εγώ θεωρώ πως κάθε παιχνίδι για εμάς είναι τελικός. Σίγουρα στην άκρη του μυαλού μου έχω το πρόγραμμα το οποίο έχει να κάνει με τα συνεχόμενα παιχνίδια και στόχος μου είναι να τους έχουμε όλους διαθέσιμους και να κρατήσουμε ταυτόχρονα την ομάδα όσο πιο φρέσκια γίνεται, από τη στιγμή που προσπαθούμε να παίξουμε μπάσκετ ενέργειας, αμυντικής διάθεσης και ταχύτητας, επομένως για να συμβεί αυτό πρέπει οι παίκτες να έχουν ενέργεια»