Skip to main content

Φρανσίσκο: «Ο Σπανούλης είναι θρύλος, τρεις ομάδες της Euroleague ενδιαφέρθηκαν για εμένα»

Το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη έπλεξε ο Σιβλέν Φρανσίσκο, με δηλώσεις του σε Μέσο της πατρίδας του, με τον Γάλλο αστέρα του Περιστερίου να τονίζει πως ο «Kill Bill» ήταν ο λόγος που αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση της ομάδας των δυτικών προαστίων.

«Νιώθω πολύ καλά. Ο Σπανούλης είναι ηγέτης, είναι θρύλος, μου δίνει ώθηση αρκετά και με ενθαρρύνει συνεχώς. Είναι πάντα εκεί για να μας ακούσει και να μας βοηθήσει. Είναι πολύ καλός προπονητής. Βασικά υπέγραψα στο Περιστέρι για εκείνον. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και έχουμε το ίδιο όραμα. Μαθαίνω από εκείνον και πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ ωραία χρονιά που θα ανέβω επίπεδο» τόνισε ο Φρανσίσκο στην ιστοσελίδα «lequotidiendusport.fr», που στην συνέχεια αποκάλυψε πως υπήρξαν τρεις ομάδες της Euroleague που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του.

«Ήταν οι Μπασκόνια, Βαλένθια και Εφές… Δεν προχώρησε κάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να σταθώ στο επίπεδο της EuroLeague. Έχω υπογράψει για έναν χρόνο, μπορεί να πάω την επόμενη σεζόν. Το θέμα είναι να μαθαίνεις συνεχώς», τόνισε ο Φρανσίσκο.

Αναφορικά με το αν έχει επαφές με τον συμπατριώτη του, σέντερ του Ολυμπιακού, Μουστάφα Φαλ, ο Φρανσίσκο υποστήριξε;

«Πηγαίνουμε για φαγητό έξω μαζί, πηγαίνω στο σπίτι του και βλέπουμε αγώνες. Με την EuroLeague δεν έχει πολύ χρόνο εκείνος, αλλά έρχεται και βλέπει και δικά μου παιχνίδια».

Τέλος, ο Γάλλος γκαρντ μίλησε και για το πρωτάθλημα της Basket League, λέγοντας χαρακτηριστικά;

«Υπάρχουν δώδεκα ομάδες στο πρωτάθλημα και οι 4-5 είναι πολύ καλές. Αρχικά, δεν ήθελα να πάω στην Ελλάδα, καθώς δεν αποτελούσε προτεραιότητά μου. Αλλά, όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Επίσης, η ομάδα μας είναι συνεπής οικονομικά και δεν έχουμε προβλήματα».