Skip to main content

Μέξας: «Από την πρώτη στιγμή στοχεύαμε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα»

Για την σπουδαία νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας, αλλά και την συνέχεια των υποχρεώσεων του Ιωνικού στην Basket League, μίλησε στο EOK WEB Radio, ο προπονητής της ομάδας της Νίκαιας, Κώστας Μέξας.

Αναλυτικά ο τεχνικός των κυανόλευκων μίλησε:

Για τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας: «Καλώς ή κακώς στοχεύουμε σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Δε σημαίνει ότι στα άλλα δεν παλεύουμε, αλλά κάποια ματς είναι πολύ πιο σημαντικά από κάποια άλλα και αυτό ήταν για ‘μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Απ’ την πρώτη στιγμή που βγήκε το πρόγραμμα είχαμε στο μυαλό μας ότι σ’ αυτό το ματς θα ‘πρεπε να ‘μαστε όσο πιο έτοιμοι γινόταν. Δεν είμαστε σίγουρα στο 100% ακόμα, αλλά για εμάς η νίκη ήταν πολύ σημαντική και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που το κατάφεραν».

Για το επερχόμενο (03/12) παιχνίδι με το Περιστέρι: «Στα χαρτιά δεν είναι εύκολο να το διεκδικήσουμε, με βάση το μπάτζετ, την ποιότητα του Περιστέριου και το ότι είναι εκτός έδρας. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ετοιμαστούμε για να παίξουμε στο Περιστέρι με σκοπό το να κερδίσουμε. Η θεωρητικά καλύτερη ομάδα αν σού δώσει την ευκαιρία να την κερδίσεις πρέπει να ‘σαι έτοιμος. Είναι απ’ τα παιχνίδια που το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται τόσο πολύ από εσένα, αλλά απ’ το πόσο καλός θα είναι ή θ’ αφήσεις να είναι ο αντίπαλός σου».

Για την απόκτηση του Άνχελ Νούνιεζ: «Το βασικό είναι να μείνουμε λίγο καιρό όπως είμαστε, να μάθουμε ο ένας τον άλλον, να δούμε το τι χρειάζεται πραγματικά η ομάδα, να μην πάρουμε βιαστικές αποφάσεις. Κι ο Νούνιεζ θέλει το χρόνο του, δεν έχει παίξει πολύ στην Ευρώπη, αλλά έχει ενέργεια, παίζει για την ομάδα, είναι αθλητικός, είναι σχετικά καλός στην άμυνα. Θα βοηθήσει στο ρόλο του, έχει έρθει για ένα συγκεκριμένο ρόλο και το ξέρει. Πιστεύω θ’ ανταποκριθεί και η πρώτη εικόνα χθες ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League: «Το πρωτάθλημα είναι πολύ καλό μέχρι στιγμής. Φαίνεται να ξεχωρίζουν τρία γκρουπ. Το πρώτο είναι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, το δεύτερο είναι με Προμηθέα, Περιστέρι, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης, ο Κολοσσός βρίσκεται λίγο στο ενδιάμεσο και είμαστε και οι υπόλοιπες ομάδες που θα παλέψουμε να πετύχουμε το στόχο αρχικά της σωτηρίας. Η Καρδίτσα, εμείς, ο Απόλλωνας και ο Λαύριο φαίνεται να είμαστε αυτοί που θα παλέψουν. Δεν υπάρχει όμως παιχνίδι, πλην Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που κάποιος δεν έχει τύχει να κερδίσει κάπου».