Skip to main content

Basket League - Περιμένει πρόσκληση από ΕΣΑΚΕ ο Τρίτων

Το Ψυχικό δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην Basket League, με τον Τρίτωνα να είναι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα και να περιμένει την σχετική πρόσκληση από την διοργανώτρια αρχή.

Ο ελλιπής φάκελος συμμετοχής του Ψυχικού θα το κρατήσει εκτός της Basket League, κάτι που σημαίνει πως μένει κενή μία θέση η οποία και θα πρέπει να καλυφθεί  ενόψει της επερχόμενης σεζόν,

Έτσι, από την στιγμή που η ομάδα των βορείων προαστίων δεν θα βρεθεί στα μεγάλα σαλόνια, θα εξαντληθεί το περιθώριο να ανέβει δεύτερη ομάδα από την Α2, με πρώτο επιλαχόντα να είναι ο Τρίτωνας. 

Ο Τρίτων κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Α2, την σεζόν 2021/22 και πλέον περιμένει την σχετική πρόσκληση από τον ΕΣΑΚΕ, όπως αναφέρεται και στον σχετικό κανονισμό αδειοδότησης. Από εκεί και πέρα, αν και ο Τρίτων δεν θέλει ή δεν μπορεί να συμμετέχει στην επερχόμενη Basket League, τότε η πρόσκληση θα πάει στην τέταρτη ομάδα της τελικής κατάταξης, τον Χαρίλαο Τρικούπη. Σε περίπτωση άρνησης και της ομάδας του Μεσολογγίου, τότε, με δεδομένη και την απουσία της Λάρισας, η επερχόμενη Basket League θα διεξαχθεί με 12 ομάδες.