Skip to main content

Ολυμπιακός – Περιστέρι 104-85: Με το πόδι στο γκάζι περιμένουν τη Μπάρτσα

Ο Ολυμπιακός νίκησε το Περιστέρι στο ΣΕΦ με 104-85, για 19η αγωνιστική της BasketLeague και περιμένει πως και πως τη Μπαρτσελόνα την Πρωταπριλιά, για να ολοκληρώσει με μια ακόμα επιτυχία την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας.

Οι Πειραιώτες, έφτασαν στο 15-1 το ρεκόρ τους, μια νίκη πίσω από τον Παναθηναϊκό, αλλά με έναν αγώνα λιγότερο. Η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς, με ρεκόρ 8-9 συνεχίζει τον αγώνα της για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα, ακόμα και για την είσοδο στην τετράδα.

Με τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Βεζένκοβ, Παπανικολάου και Ζαν Σαρλ, ξεκίνησε ο Ολυμπιακός απέναντι στους Πέτεγουεϊ, Μωραϊτη, Γκίελο, Μπράουν και Γκρέι του Περιστερίου.

Οι δυο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο παρκέ του φαληρικού σταδίου, έπαιξαν ελεύθερα και απέδωσαν όμορφο μπάσκετ. Οι γηπεδούχοι, ήταν πιο εύστοχοι, επιτέθηκαν στα 8’’ και ξέφυγαν με +12 (31-19) στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του αγώνα και στη συνέχεια, με τους Πειραιώτες να κυκλοφορούν δίχως πρόβλημα τη μπάλα και να βγάζουν ωραίες συνεργασίες. Με μπροστάρη τον ΜακΚίσικ, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους, πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 62-40 και 11/18 τρίποντα!

Με την επιστροφή για το δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και το +29 (77-48). Στο σημείο εκείνο, η ομάδα του Τόμιτς αντέδρασε και δεν επέτρεψε να ξεφύγει το σκορ περισσότερο στην εκπνοή του δεκαλέπτου (89-65).

Οι ερυθρόλευκοι παρά το γεγονός ότι είχαν… καθαρίσει από νωρίς το ματς, διατήρησαν την ένταση και τον αγωνιστικό ρυθμό τους μέχρι το τέλος. Δεν δυσκολεύτηκαν μάλιστα να ξεπεράσουν τους 100 πόντους (104-85) για έβδομη φορά στη φετινή BasketLeague και πλέον κοιτούν τον αγώνα εναντίον την Μπαρτσελόνα, την ερχόμενη Παρασκευή (1/4) στο ΣΕΦ, όπου με νίκη ενδεχομένως να βρεθούν ακόμα και στην τρίτη θέση.

Την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και το Περιστέρι, φιλοξενεί τη Λάρισα.

Δεκάλεπτα: 31-19, 62-40, 89-65, 104-85

On Fire: Ο Λούντζης με 14 πόντους και 6/6 δίποντα!

Ξεχώρισαν: Για τον Ολυμπιακό οι Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ, που πέτυχαν αμφότεροι από 14 πόντους. Για το Περιστέρι, πρώτος σκόρερ ο Γκίελο με 15 πόντους.

Η μεγαλύτερη διαφορά: +29 (77-48) για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος

Το στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι: Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες

Διαιτητές: Συμεωνίδης, Μαλαμάς και Τσαχάρκης

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ