Skip to main content

Basket League: Ημιτελικών συνέχεια με Λαύριο – Προμηθέας

Μετά τον πρώτο ημιτελικό και το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, στην μάχη πέφτουν Λαύριο και Προμηθέας, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται στο κλειστό της Λαυρεωτικής.

Το Λαύριο εξαργυρώνει την εξαιρετική πορεία του στην κανονική περίοδο, που το έφερε στην δεύτερη θέση, καθώς και την πρόκριση με… σκούπα απέναντι στον Κολοσό, την ώρα που ο τρίτος, στην regular season, Προμηθέας, χρειάστηκε τρία παιχνίδια για να καταβάλλει την αντίσταση του Περιστερίου.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που Λαύριο και Προμηθέας θα συγκρουστούν στα play offs, με την ομάδα της Πάτρας να μετρά μία πρόκριση, με σκορ 2-0, στα προημιτελικά της περιόδου 2017-18.

Μάλιστα, ο Προμηθέας έχει με το μέρος του και τον παράγοντα παράδοση, καθώς μετρά εννιά νίκες σε σύνολο 11 αγώνων, όντας αήττητος στην έδρα του, με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς.  

Όσον αφορά τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, οι δύο ομάδες υπερασπίστηκαν τις έδρες τους, με το Λαύριο να επικρατεί  εντός έδρας του Προμηθέα με 75-72 και τους Πατρινούς να επικρατούν στο γήπεδο τους με 90-88.

Να θυμίσουμε πως στο παιχνίδι στο οποίο άνοιξε η σειρά των ημιτελικών, ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0, επικρατώντας της ΑΕΚ με 78-72.