Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να επιστρατεύσουμε τον επαγγελματισμό μας και παραπάνω ενέργεια για να κερδίζουμε αυτά τα ματς»

Στην μέτρια εικόνα της ομάδας του για ακόμα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, στάθηκε στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα με το Περιστέρι.

"Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός, στα τελευταία 5-6 ματς γίνεται το ίδιο. Έχουμε γυρίσει από το παιχνίδι στο Βελιγράδι. Έχουμε πει ότι όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, παίζουν πολύ σκληρά και με τον Ολυμπιακό παίζουν χωρίς το "πρέπει". Μπορούν να βάλουν δύσκολα σουτ, μαρκαρισμένα. Πόσα buzzer-beater φάγαμε μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να επιστρατεύσουμε τον επαγγελματισμό μας και παραπάνω ενέργεια για να κερδίζουμε αυτά τα ματς", ήταν τα λ΄όγια του προπονητή του Ολυμπιακού, ενώ στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, πρόσθεσε: 

«Νομίζω πως όλοι στην ομάδα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι αυτή τη στιγμή το κίνητρο, η συγκέντρωση και η διάθεση των παικτών έχει επικεντρωθεί στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Παρόλα αυτά ο τρίτος γύρος έχει ματς με τις καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, οι οποίες παίζουν χωρίς το ‘πρέπει’, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλο κίνητρο όταν παίζουν εναντίον μας να κάνουν μια καλή εμφάνιση. Είναι πρόβλημα πλέον γιατί έχει συμβεί σε 4-5 συνεχόμενα παιχνίδια, στα οποία εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε χωρίς να προσπαθήσουμε. Φυσικά στο τέλος απαιτείται αρκετή ενέργεια και διάθεση από όλους μας για να γυρίσουμε το ματς και τελικά να κερδίσουμε. Καμιά φορά αναρωτιέμαι αν το πρόβλημα τελικά είναι ότι κερδίζουμε. Μήπως θα έπρεπε να χάσουμε κάποιο ματς για να καταλάβουν και οι παίκτες ότι σε αυτό το επίπεδο πρωταθλητισμού δεν μπορείς να υποτιμάς κανέναν. Συγχαρητήρια στο Περιστέρι. Έπαιξε πολύ καλά. Τους εύχομαι καλή συνέχεια στα παιχνίδια με την Βόνη. Εμείς θα επικεντρωθούμε στο παιχνίδι της Παρασκευής, όπου θα είμαστε τελείως διαφορετικοί σε όσον αφορά στην προσέγγιση».