Skip to main content

Αταμάν: « Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα δύσκολα μετά από μία διαβολοβδομάδα»

Ο coach του Αταμάν μετά την νίκη της ομάδας του στάθηκε στην δυσκολία της αναμέτρησης του παιχνιδιού με την ΑΕΚ ενώ παράλληλα αποθέωσε τον Ναν.

 Αναλυτικά όσα δήλωσε στην συνέντευξη τύπου:

"Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα δύσκολα μετά από μία διαβολοβδομάδα. Στο πρώτο μέρος παίξαμε πραγματικά καλό μπάσκετ και ελέγξαμε το παιχνίδι, όμως στην ανάπαυλα νομίζαμε ότι το ματς τελείωσε. Η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα, δεν τα παράτησε. Ήμασταν soft και δεν παίξαμε καλή άμυνα στην τρίτη περίοδο, επιτρέποντάς τους να βάλουν 29 πόντους, όμως μετά ξεκινήσαμε να παίζουμε πάλι καλά.

Όταν είδα τα στατιστικά, κατάλαβα ότι είχαμε καλά ποσοστά ευστοχίας, όμως κάναμε κάποια λάθη στα ριμπάουντ, δίνοντας πολλά επιθετικά. Οι ψηλοί της ΑΕΚ έβαλαν απόψε 56 πόντους κι εμείς είχαμε μόνο 30 πόντους από τους ψηλούς μας. Το θετικό για εμάς είναι ότι στην τελευταία περίοδο ο Κέντρικ Ναν έδειξε την ποιότητά του, όταν η ομάδα είχε κουραστεί. Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ επιθετικά, αλλά ο Ναν κράτησε την ομάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον. Σημαντική νίκη για εμάς γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα της EuroLeague που παραμένει αήττητη στο εγχώριο πρωτάθλημά της.

 

Μέχρι τώρα ο Ναν δεν είχε ευστοχήσει από την περιφέρεια, αλλά εμείς ξέρουμε την ποιότητά του. Είναι σπουδαίος παίκτης ακι σκόρερ, έφτασε όμως πριν από δύο εβδομάδες. Εμείς έχουμε παίξει πολλά ματς χωρίς εκείνον τους τελευταίους δύο μήνες. Δεν είναι εύκολο να βάλεις έναν κυριαρχικό παίκτη στο σύστημα που χτίζουμε, αλλά μέρα με την ημέρα πιστεύω ότι καταλαβαίνει περισσότερο το ρόλο του στην ομάδα κι εμείς αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τις ικανότητές του και σε ποια σημεία του ματς των χρειαζόμαστε περισσότερο.

Κάθε ομάδα έχει ποιοτικούς γκαρντ και κάθε ματς είναι διαφορετικό. Κάθε παίκτης είναι σε διαφορετική φόρμα και κάθε προπονητής έχει διαφορετική αίσθηση για τους παίκτες του σε κάθε ματς. Θα είναι σημαντικό να βρούμε τους καυτούς παίκτες στο κατάλληλο timing. Η δουλειά του προπονητή δεν είναι μόνο να σχεδιάζει τα συστήματα. Σε ένα ματς κάποιος μπορεί να παίξει 10΄ και σε άλλο να παίξει 30'. Τα ονόματα για μένα δεν έχουν σημασία. Το σημαντικό είναι η ομάδα να βρει τον τρόπο να κερδίζει.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο εύκολο να δώσεις χώρο και αυτοπεποίθηση στους νέους παίκτες. Στην EuroLeague μπορεί να χάσεις ένα ματς σε δύο κατοχές, οπότε πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε κάθε κατοχή. Ο στόχος μας σήμερα ήταν να δώσουμε χρόνο στον Ναν για να καταλάβει τη θέση του. Είναι επίσης σημαντικό και οι συμπαίκτες του να αντιληφθούν το παιχνίδι του. Απόψε δεν είχε μόνο 18 πόντους, αλλά 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Έδωσε ενέργεια. Ξέραμε ότι είναι μεγάλος παίκτης, αλλά έδειξε ότι είναι και μεγάλη προσωπικότητα. Δεν τα παράτησε. Δεν αποδέχθηκε το ενδεχόμενο της ήττας. Προσέφερε σκορ και hustle για να κερδίσουμε το παιχνίδι", ανέφερε αναλυτικά ο Αταμάν.