Skip to main content

Γκριγκόνις: «Σου θίγουν την περηφάνεια με τον τρόπο που μιλάνε»

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν από τους παίκτες που έδειξαν το δρόμο στον Παναθηναϊκό στην σημερινή του νίκη επί του Περιστερίου με 89-80, βοηθώντας να φτάσουν οι «πράσινοι» στο 2-1 στη σειρά των ημιτελικών με τη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Ο Λιθουανός γκαρντ είχε και αρκετά να πει μετά το τέλος της αναμέτρησης, τονίζοντας πως από τους «κυανοκίτρινους» «μιλάνε συνεχώς και αυτό θίγει την περηφάνεια μας και δίνει κίνητρο».

«Είχαμε ένα καλό επιθετικά παιχνίδι, αλλά στην άμυνα δεν ήμασταν και τόσο καλοί, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο», τόνισε ο Γκριγκόνις μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Πρέπει να βελτιωθούμε γιατί είμαστε στα πλέι οφ και όλοι ξέρουν την κατάστασή μας. Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί και πρέπει πάντα να δείχνουμε πνεύμα μαχητή». Εξηγώντας τι εννοούσε λέγοντας «την κατάστασή μας» δήλωσε: «Φέτος είχαμε παίκτες που ήρθαν και έφυγαν. Ο Νέιτ (Γουόλτερς) και ο Ματ (Τόμας) δεν μπορούν να παίξουν, ο Μπέικον είναι εκτός. Πάντα κάτι αλλάζει και δεν είναι εύικολο αυτό. Έχουμε δύο εξαιρετικούς παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όλες οι ομάδες έχουν τα προβλήματά τους. Πρέπει να παίξουμε...Αυτό είναι...».

Στη συνέχεια μίλησε για τη δική του απόδοση: «Δεν νιώθω μεγαλύτερη πίεση να κάνω κάτι εξαιτίας των απουσιών. Ήθελα να είμαι επιθετικός -έτσι δεν λένε οι παίκτες συνήθως στις δηλώσεις τους όταν παίξουν καλά;- και κάποιες μέρες σου βγαίνει και το παιχνίδι. Νιώθεις καλά. Σου θίγουν λίγο και την περηφάνεια με τον τρόπο που μιλάνε. Προσπαθούμε να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας. Θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με ότι καλύτερο μπορούμε. Έχουν μείνει λίγες εβδομάδες να παίξουμε και θέλουμε να χαρούμε τις τελευταίες εβδομάδες».

Σε ότι αφορά τη συνέχεια: «Τους αρέσει να μιλάνε, οι παίκτες, ο προπονητής τους. Βάζουν πίεση στους διαιτητές, στον αντίπαλο ίσως έτσι. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να παλέψουμε, γιατί θα παλέψουν και αυτοί. Το έχουν αποδείξει. Μιλάνε και πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, ξέρουμε την κατάστασή μας, ξέρουμε πως είναι. Δεν είμαστε η ομάδα της Ευρωλίγκας που θα ισοπεδώσει τον αντίπαλο αυτή τη στιγμή. Έχουμε καλές μέρες που μοιράζουμε την μπάλα, δεν είμαστε όπως συνεπείς, δεν είμαστε σταθεροί. Βλέπουμε πολύ βίντεο, ο κόουτς του μήνες που είναι εδώ προσπαθεί να βρει την... κόλλα, να δέσει την ομάδα, αλλά πιστεύω πως έχουμε ένα γκρουπ παικτών που θέλει να παλέψει. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό τελικά: Να παλεύεις. Αν παλέψεις μπορείς να προχωρήσεις».