Skip to main content

Τα πρώτα δείγματα Κάτας ήταν αυτά που περιμέναμε (vid)

Αυτές είναι οι πρώτες πινελιές του Ισραηλινού προπονητή, στο επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού

Είναι δεδομένο πως σε τόσο μικρό διάστημα δεν θα δούμε μεγάλες αλλαγές, αλλά ο πόθος του coach Κάτας να βρεθεί από Αθήνα Κωνσταντινούπολη την ίδια μέρα ήταν για να μπορέσει να αρχίσει να βάζει τους κανόνες του όσο πιο γρήγορα γίνεται, ακόμη και αν έπρεπε να χαθεί ένα παιχνίδι με τέτοιο τρόπο, όπως αυτό στη Πόλη.

Σας είχαμε ενημερώσει φυσικά και για το τρόπο επιθετικής λειτουργίας του Ισραηλινού τεχνικού και μόλις από το παιχνίδι με τον Άρη αρχίζει να φαίνεται πιο ξεκάθαρα.

Αρχικά φαίνεται από τα playmaker ότι σκέφτονται με το moto : ΤΡΕΞΙΜΟ - ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ - ΡΥΘΜΟΣ , που σημαίνει ότι πρέπει να φτάσει η μπάλα με κάθε τρόπο στο τρίποντο του αντιπάλου μέχρι τα 20 δευτερόλεπτα. Αυτό θα γίνει είτε με ντρίμπλα, είτε με πάσα. Από εκεί και πέρα θέλει ο πρώτος ψηλός να τρέχει πολύ γρήγορα στη καρδιά της ρακέτας ώστε να τραβήξει την άμυνα πάνω του και τα γκαρντ να τρέχουν αυστηρά στις γωνίες για να μεγαλώσουν τις αποστάσεις.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά η διάθεση να τρέξει ο χειριστής, ο πρώτος ψηλός και φυσικά τα γκαρντ. Στο μισό γήπεδο είδαμε να εφαρμόζονται οι κανόνες του πρώτου ψηλού, όπου πρέπει πάντα να βρίσκεται μακριά από το βασικό screener και μπορεί να λειτουργήσει με κλειδώματα, ανεβάσματα ή κοψίματα στη πλάτη της άμυνας. Αυτό που αρχίζει και φαίνεται είναι ότι ο κάθε παίκτης αρχίζει και χρησιμοποιείται ανάλογα τα χαρακτηριστικά του. Ο Μήτογλου δηλαδή έκανε μόνο κλειδώματα, ενώ ο Μπεντίλ συνήθως έπαιζε στο τρίποντο για περιφερειακή εκτέλεση. Ο Γουάιτ από την άλλη σε ένα σύνθετο ρόλο έπαιζε και με κλειδώματα και με περιφερειακά. Είναι κλειδί στο παιχνίδι Κάτας ο κάθε παίκτης να γνωρίζει τις δυνατότητες του και να λειτουργεί μέσα από το σύστημα βάσει αυτών.