Skip to main content

Λεμπρόν για Τραμπ: «Δεν τον ενδιαφέρει η χώρα ή η οικογένειά του αλλά μόνο ο εαυτός του»

Επίθεση στον Ντοναλντ Τραμπ, με αφορμή την προ ημερών εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο Λεμπρόν Τζέιμς.

"Αυτά που έγιναν στο Καπιτώλιο σχετίζονται με τον Πρόεδρο που κάθεται στην θέση αυτή τη στιγμή. Τις πράξεις του, τα πιστεύω του, τις επιθυμίες του. Δεν τον ενδιαφέρει κανείς παρά μόνο ο εαυτός του. Κανείς άλλος. Δεν τον ενδιαφέρει η χώρα ή η οικογένειά του. Τον ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός του. Πριν τέσσερα χρόνια είχα δηλώσει ότι η εκλογή του στην θέση του Προέδρου ήταν η αρχή του τέλους για την χώρα μας και ότι ήλπιζα απλώς να κρατήσει αυτό τέσσερα χρόνια. Αν υπάρχει όμως κάτι που δεν μπορείς να πάρεις πίσω στην ζωή, αυτό είναι ο χρόνος. Στην κυριολεξία χεσ...με τέσσερα χρόνια. Πώς θα το ξεπεράσουμε αυτό;", σχολίασε ο αστέρας των Λέικερς, για να προσθέσει:

"Ζούμε σε δύο διαφορετικές ΗΠΑ και αυτό που έγινε στο Καπιτώλιο είναι το πλέον ξεκάθαρο παράδειγμα. Αν δεν το καταλάβει κάποιος αυτό παρακολουθώντας αυτά που έγιναν, τότε ίσως πρέπει να κάνει ένα βήμα ή μάλλον τέσσερα, πέντε ή δέκα βήματα πίσω και να αναρωτηθεί: Πώς θέλεις να σε βλέπουν, τα παιδιά, τα εγγόνια σου ή και εσύ ο ίδιος να βλέπεις τις ΗΠΑ; Θέλουμε να ζήσουμε σε αυτή την όμορφη χώρα;"

Μάλιστα, ο Τζέιμς αναφέρθηκε και στα περί φυλετικών διακρίσεων, για τις οποίες είχε κάνει λόγο και ο Ντοκ Ρίβερς, τονίζοντας:

"Αν αυτοί που όρμησαν στο Καπιτώλιο ήταν μαύροι ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε την απάντηση. Δεν υπάρχουν "αν" και αλλά". Ξέρουμε τι θα γινόταν αν οποιοσδήποτε μαύρος έστω πλησίαζε το Καπιτώλειο, πόσο μάλλον να έμπαινε με την βία μέσα στα γραφεία και τους διαδρόμους".