Skip to main content

Η παρουσίαση των κινήσεων στην πρώτη μέρα της Free Agency του ΝΒΑ

Το «Shot Clock» παρουσιάζει όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα, τα όσα συνέβησαν στο άνοιγμα της αυλαίας της Free Agency στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Με τη βόμβα της είδησης ότι ο Kevin Durant ζήτησε ανταλλαγή να σκάει με κρότο, η φετινή off season του ΝΒΑ ξεκίνησε δυναμικά. Μέχρι όμως να βρεθεί η ομάδα που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Nets και θα πάρει τον απόλυτο σούπερ σταρ τους, εμείς οφείλουμε να δούμε ποιες κινήσεις ξεχώρισαν από την πρώτη μέρα.

Nikola Jokic, Nuggets $264 εκ. Deal για 5 χρόνια

Λίγα χρόνια πριν, ο Σέρβος σταρ επιλέχθηκε στο νούμερο 41 του ντραφτ. Την ώρα που επιλέχθηκε μάλιστα, το espn είχε διαφημίσεις και το όνομά του δεν ακούστηκε καν. Δύο χρόνια μετά, υπήρχε μεγάλη συζήτηση για το αν πρέπει αυτός ή ο Nurkic να είναι ο βασικός Center. Οκτώ χρόνια μετά όμως, όλα αυτά δεν έχουν σημασία! Ο Σέρβος, 2 συνεχόμενες φορές MVP της λίγκας και καλύτερος ψηλός πασέρ στην ιστορία του αθλήματος, υπέγραψε για το 1/4 του δισεκατομμυρίου (!) για 5 χρόνια υπογράφοντας το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ.

Jalen Brunson, New York Knicks, $110 εκ. Deal για 4 χρόνια + Isaiah Hartenstein, New York Knicks $16 εκ. Deal για 2 χρόνια

Οι Knicks έκαναν τα πάντα για να μπορέσουν να κάνουν δικό τους τον Jaylen Brunson. Και όταν λέμε τα πάντα, το εννοούμε:

Τελικά, έκαναν δικό τους τον ικανότατο σκόρερ από το Villanova, σε μια τιμή που θα έλεγε κανείς ότι είναι τσιμπημένη. Βέβαια, οι ίδιοι πιστεύουν ότι υπάρχει ένα επίπεδο που ο Brunson δεν έχει φτάσει ακόμα και για αυτό του δίνουν αυτή την ευκαιρία. Την ίδια στιγμή, έκαναν δικό τους σε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο έναν πραγματικά πολύ καλό αναπληρωματικό Center. O Hartenstein είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και στις δύο πλευρές του παρκέ και τα τελευταία χρόνια η καριέρα του ολοένα και γίνεται καλύτερη.

PJ Tucker, 76ers, $33 εκ. Deal για 3 χρόνια+ Danuel House, 76ers, $8.5 εκ. Deal για δύο χρόνια+ Trevelin Queen, 76ers 2 χρόνια, μερικώς εγγυημένο

Ο Daryl Morey έκανε την αρχή στην trade deadline φέρνοντας τον αγαπημένο του James Harden. Λίγους μήνες μετά, το σχέδιο του να κάνει τους Sixers…τους καλύτερους Rockets όλων των εποχών, φαίνεται να έχει μπει για τα καλά σε δράση. Γύρω από τον James Harden πλέον θα υπάρχει ο εξαιρετικός του φίλος και συμπαίκτης του στο Houston PJ Tucker, ο οποίος υπέγραψε για 11 εκ./χρόνο αμέσως μετά από τα πολύ κακά πλέι οφ που έκανε! Την ίδια στιγμή, ο Danuel House Jr, που όπως είχε δηλώσει πριν χρόνια, χρωστάει την καριέρα του στον James Harden θα είναι και αυτός εκεί ως ακόμη μια εκεί ως ακόμη μια 3 & D επιλογή. Σα να μην έφταναν αυτά, ο Trevelin Queen, για τον οποίο φυσικά διαβάσατε από την αρχή της χρονιάς στο superbasket.gr στη λίστα μας για παίκτες από τη G League, κάνει το άλμα στη καριέρα του. Πού έπαιζε; Μα φυσικά, στους Houston Vipers!

Anfernee Simons, Trail Blazers, $100 εκ. Deal για 4 χρόνια + Gary Payton Jr., Trail Blazers, $28 εκ. deal για 3 χρόνια

Οι Blazers κινούνται μεθοδικά ως τώρα, στη προσπάθειά τους να φτιάξουν μια ομάδα που θα μπορεί να διεκδικήσει την είσοδο στα πλέι οφ, αλλά γιατί όχι και κάτι παραπάνω. Και αν το όνειρο του Kevin Durant δεν έχει λήξει ακόμη, έχουν προχωρήσει στην ανανέωση του εξαιρετικού σκόρερ και σουτέρ, Anfernee Simons που θα είναι ο αντικαταστάτης του CJ McCollum στη νέα τους εποχή, ενώ ο Gary Payton, ένας από τους καλύτερους περιφερειακούς αμυντικούς της λίγκας έρχεται ως το πρόσωπο που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή φυσιογνωμίας στο αμυντικό κομμάτι, για μια ομάδα που χρόνια τώρα είναι κακή σε αυτή τη πλευρά του γηπέδου.

Mo Bamba, Magic, $21 εκ. Deal για δύο χρόνια + Gary Harris, Magic, $26 εκ. εκ. Deal για δύο χρόνια

Οι Orlando Magic συνεχίζουν να κάνουν τη μία καλή κίνηση μετά την άλλη και χθες ανανέωσαν σε εξαιρετικά συμβόλαια δύο παίκτες που προσφέρουν και στις δύο πλευρές του παρκέ, είναι εξαιρετικά σύγχρονοι και βοηθούν τόσο στο χαρακτήρα της ομάδας, όσο και στις τακτικές της ανάγκες. Ο Βamba είναι ένας ψηλός που προστατεύει τη ρακέτα, σουτάρει τρίποντο με 38% και είναι καλός rebounder. Η υπογραφή ενός συμβολαίου σε τόσο χαμηλή τιμή για δύο χρόνια δείχνει τις προθέσεις και των δύο πλευρών: από τη μια οι Magic τον θέλουν στο ρόστερ, από την άλλη ο νεαρός σέντερ θέλει να έχει τη δυνατότητα να βρει μεγαλύτερο συμβόλαιο σε δύο χρόνια. Όσο για τον Harris, μετά από μερικές κακές σεζόν με τραυματισμούς και πολύ κακά ποσοστά, φέτος ξαναβρήκε τον  εξαιρετικό  εαυτό του και θα είναι βασικό γρανάζι της προσπάθειας του Ορλάντο, όντας 2 way παίκτης με σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η λίστα των κινήσεων ως τώρα όπως αλιεύσαμε από το SBNation.com:

2022 NBA free agency Day 1 signings

Lu Dort, Thunder 5 χρόνια, $87.5 εκ. deal,

Kyle Anderson, Timberwolves  δύο χρόνια, $18 deal

Nic Claxton, Nets  δύο χρόνια, $20 εκ. deal,

Andre Drummond, Bulls  deal, .

Anthony Gill, Wizards  δύο χρόνια deal, .

Delon Wright, Wizards  δύο χρόνια, $16 εκ. deal,

Kevin Knox, Pistons  δύο χρόνια, $6 εκ. deal,

Lonnie Walker IV, Lakers agrees to one χρόνια, $6.5 deal,

Juan Tuscano Anderson, Lakers  deal,

Gary Harris to re sign with Magic, per Smith. Δύο χρόνιαs, $26 εκ.,

JaVale McGee, Mavericks   τρία χρόνια, $20 εκ. deal,

Marvin Bagley III, Pistons   τρία χρόνια, $37 εκ. deal,

Patty Mills, Nets  δύο χρόνια, $14.5 εκ. deal,

Jae’Sean Tate, Rockets   τρία χρόνια, $22 εκ. deal,

Troy Brown, Lakers 1 χρόνο deal,

Nic Batum, Clippers  δύο χρόνια deal,

Thad Young, Raptors  δύο χρόνια, $16 εκ. deal,

Tyus Jones, Grizzlies  δύο χρόνια, $30 εκ. deal,

Chris Boucher, Raptors   τρία χρόνια, $35 εκ. deal, .

Joe Ingles, Bucks, 1 χρόνο deal,

Davon Reed, Nuggets  δύο χρόνια deal

Dewayne Dedmon, Heat  δύο χρόνια, $9 εκ.,

Wes Matthews, Bucks 1 χρόνο deal,

Trevelin Queen, 76ers 1 χρόνο  deal,

Anfernee Simons, Trail Blazers  four χρόνια, $100 εκ. deal,

Mohamed Bamba, Magic  δύο χρόνια, $21 εκ. deal,

Devin Booker, Suns  four χρόνια, $214 εκ. deal,

Danuel House, 76ers  δύο χρόνια, $8.5 εκ. deal,

Nikola Jokic, Nuggets  five χρόνια, $264 εκ. deal,

Bobby Portis, Bucks  four χρόνια, $49 εκ. deal, .

Amir Coffey, Clippers   τρία χρόνια, $11 εκ. deal,

Damian Jones, Lakers  δύο χρόνια deal,

Javon Carter, Bucks  δύο χρόνια deal,

Bradley Beal, Wizards  πέντε χρόνια, $251 εκ. deal,

DeAndre Jordan, Nuggets 1 χρόνο  deal,

Isaiah Hartenstein, New York Knicks  δύο χρόνια, $16 εκ. deal,

Victor Oladipo, Heat  1 χρόνο, $11 εκ. deal, .

PJ Tucker, 76ers   τρία χρόνια, $33 εκ. deal,

Malik Monk, Kings  δύο χρόνια, $19 εκ. deal,

Jalen Brunson, New York Knicks 4 χρόνια, $110 εκ. deal, .