Skip to main content

Πέντε ομάδες που πρέπει να κινηθούν επιθετικά στη free agency του ΝΒΑ

Λίγα 24ωρα απομένουν για την έναρξη της free agency στο ΝΒΑ και το «Shot Clock» γράφει για τις ομάδες οι οποίες οφείλουν να μπουν δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (01:00) ξεκινά η free agency του ΝΒΑ και ο ενθουσιασμός των φίλων της λίγκας σπάει ήδη τα κοντέρ, μιας και όλοι ανυπομονούν να δουν τις κινήσεις των ομάδων τους. Όλα αυτά βέβαια, λίγες μέρες μετά το draft του ΝΒΑ, όπου για τους παίκτες που συμμετείχαν σε αυτό μπορείς να μάθεις τα πάντα στο παρακάτω βίντεο:

Την ίδια στιγμή, στο τελευταίο μας podcast αναλύσαμε το σχεδιασμό και τις δυνατότητες των ομάδων της πρώτης δεκάδας του draft  εν όψει της νέας σεζόν. Έτσι, στο σημερινό μας κείμενο θα ασχοληθούμε με τις 5 ομάδες που πρέπει να κινηθούν επιθετικά στη free agency. Όλα αυτά μάλιστα, μετά τις σημαντικότατες ανακοινώσεις ότι ο Kyrie Irving θα συνεχίσει στους Νετς και ο John Wall επιστρέφει στην αγωνιστική δράση για χατίρι των Clippers, παίρνοντας το πολυπόθητο buy out από τους Rockets.

#1 Los Angeles Lakers

Οι Lakers, μόλις δύο χρόνια πριν ήταν οι πρωταθλητές του ΝΒΑ. Οι σεζόν που ακολούθησαν ήταν το λιγότερο απογοητευτικές με αποκορύφωμα την περσινή, όπου η ομάδα του ΛεΜπρον ήταν συνεχώς στην επικαιρότητα για λάθος λόγους. Ωστόσο, μιλάμε για μια ιστορική ομάδα, που έχει στο ρόστερ έναν εκ των καλύτερων παικτών όλων των εποχών και μια τεράστια αγορά! Οι Lakers, με καινούργιο προπονητή, θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση και οι ανάγκες τους είναι πολλές. Από τη θέση του αναπληρωματικού άσσου, μέχρι τα φτερά και από εκεί στις θέσεις των ψηλών οι ανάγκες τους είναι τεράστιες και περιμένουμε να τους δούμε εξαιρετικά επιθετικούς.

#2 Phoenix Suns

Οι Suns ήταν πρώτοι στη κανονική σεζόν του ΝΒΑ πέρσι, όμως μετά την παταγώδη αποτυχία στα πλέι-οφ, αναμένεται να ψάξουν στην αγορά για απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Πρώτο εξ’αυτόν; Μα φυσικά το τί μέλλει γενέσθαι με τον νεαρό σταρ τους, τον DeAndre Ayton.  To πρώην νούμερο 1 του ντραφτ, θέλει το max συμβόλαιο, η ομάδα του Φοίνιξ έδειξε ήδη από τη περσινή σεζόν ότι δε προτίθεται να του το δώσει και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο κενό τόσο στη θέση του Center, όσο και στο ποιος παίκτης θα είναι η 3η επιλογή πίσω από Booker και Paul. Για να βρει κάτι τέτοιο, οφείλει να βγει δυναμικά στην αγορά.

#3 Philadelphia Sixers

Με τον James Harden να μένει στην ομάδα, οι  Sixers οφείλουν να αναζητήσουν στην ελεύθερη αγορά απαντήσεις για να γεμίσουν την ομάδα τους με έμπειρους παίκτες, ώστε να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Η βασική τους 5αδα είναι δεδομένα εξαιρετική, όμως χρειάζεται να γίνουν προσθήκες τόσο στη θέση των αναπληρωματικών γκαρντ, όσο και στη θέση του Power Forward. Μπορούν άραγε να βρουν κάτι καλό με τόσο περιορισμένο χώρο στο μισθολόγιό τους;

#4 New York Knicks

Σε αυτή τη ζωή, κάποια πράγματα είναι δεδομένα. Ένα από αυτά είναι οι προσδοκίες για δυναμική free agency από τους Knicks. Μετά από αλλεπάλληλες κινήσεις την βραδιά του ντραφτ, ώστε να εξασφαλίσουν χώρο στο salary cap τους, οι Knicks έχουν στοχεύσει να δώσουν το max συμβόλαιο στον Jalen Brunson! Ο Brunson είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, αλλά είναι σίγουρα μακριά από το να πληρωθεί τόσο πολύ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της λίγκας. Ωστόσο, οι Knicks είναι πάντα αγοραστές.

#5 Detroit Pistons

Οι Pistons, υπό την καθοδήγηση του Weaver ως νέου GM, αναδύονται ως μια από τις πιο καλοσχεδιασμένες ομάδες της λίγκας. Το ρόστερ τους απαρτίζεται από νεαρούς σταρ, το ντραφτ της ομάδας ήταν το καλύτερο σε όλη τη λίγκα και με άπειρο χώρο για κινήσεις, δεν αποκλείεται να δώσουν όχι ένα, αλλά δύο μαξ συμβόλαια σε νεαρούς παίκτες φτιάχνοντας πιθανότατα την καλύτερη νεανική ομάδα σε όλη τη λίγκα. Τα ονόματα των Bridges και Ayton ξεχωρίζουν, ενώ πιθανότατα θα ανανεωθεί και ο Marvin Bagley!