Skip to main content

Οι παίκτες που θα ανταλλαχθούν στο ΝΒΑ (Part 1)

Το πρώτο μέρος του αφιερώματος του «Shot Clock» για την trade deadline και τους παίκτες οι οποίοι καλό, για τους ίδιους και τις ομάδες τους,  θα ήταν να αναζητήσουν έναν νέο προορισμό στην καριέρα τους.

Η περίοδος των ανταλλαγών του NBA είναι ξανά εδώ.  Στο πρώτο μέρος των κειμένων μας για την trade deadline, γράφουμε για πέντε παίκτες οι οποίοι είναι καλύτερο τόσο για αυτούς όσο και για τις ομάδες τους, να μεταπηδήσουν στο επόμενο στάδιο της καριέρας τους.

#5 Miles Turner

Τα τελευταία χρόνια ο ψηλός της Ιντιάνα προσπαθεί να βρει το ρόλο του σε μία ομάδα η οποία είναι ανταγωνιστική. Όμως, με την άνοδο του Ντομάντας Σαμπόνις έγινε φανερό ότι ο Μάιλς Τέρνερ δεν θα γίνει το πρόσωπο της ομάδας των Πέισερς. Έτσι, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μία αλλαγή σκηνικού θα έκανε καλό Τόσο στον ίδιο τον παίκτη, αλλά και στην ομάδα του. Στην περίπτωση του, μιλάμε για ένα παίκτη που είναι ένα μοντέρνο πεντάρι που παρέχει εξαιρετική αντίληψη στην άμυνα, με έμφαση στην ικανότητα του να προστατεύει το καλάθι, ενώ επιθετικά είναι ικανός τόσο να σουτάρει όσο και να σκοράρει από το ζωγραφιστό. Οι ομάδες που θα ήθελαν έναν τέτοιο ψιλό είναι πολλές, όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είναι διατεθειμένη μία ομάδα του NBA να δώσει στον Τέρνερ τον μεγαλύτερο επιθετικό ρόλο Που αυτός επιδιώκει.

Που θα θέλαμε να το δούμε: Dallas Mavericks

Συμβόλαιο: 2 χρ., 18εκ./χρόνο

#4 Caris LeVert

Σίγουρα δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση, το γεγονός ότι συναντάμε και στη θέση νούμερο τέσσερα της λίστας μας έναν παίκτη της Indiana. Είναι φανερό την ομάδα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και η ανταλλαγή του Caris LeVert αποτελεί μονόδρομο. Ο LeVert είναι ένας ικανότατος περιφερειακός, που μπορεί τόσο να σκοράρει, όσο και να δημιουργήσει. Είναι ένας παίκτης που θέλει την μπάλα στα χέρια και με 4,3 ασίστ για μόλις δύο λάθη ανά αγώνα είναι φανερό ότι μπορεί κάποιος να του εμπιστευτεί την επίθεση της ομάδας του. Όμως, παρά τους 18,1 πόντους του παραμένει ένας μη αποτελεσματικός σκόρερ και αυτό κάνει τις ομάδες διστακτικές. Ο ιδανικός ρόλος στο σύγχρονο NBA για έναν παίκτη σαν αυτόν είναι ο ρόλος του έκτου παίκτη και πολλές ομάδες θα μπορούσαν να επενδύσουν σε αυτό.

Που θα θέλαμε να το δούμε: Milwaukee Bucks

Συμβόλαιο: 2 χρ., 17.5 εκ./χρόνο

#3 Jerami Grant

 Στην περίπτωση του Γκραντ έχουμε να κάνουμε με ένα παίκτη, που έχει επιλέξει να παίζει σε μία κακή ομάδα, έχοντας όμως πολύ μεγάλο ρόλο στην επίθεση και την δημιουργία της. Όμως, είναι γνωστό ότι ένας παίκτης του επιπέδου του δεν μπορεί να αποτελεί την πρώτη επιλογή σε μία ομάδα του NBA, μπορεί όμως να είναι ένας καθοριστικός ρολίστας σε μία ομάδα πρωταθλητισμού. Για παράδειγμα, υπάρχουν ομάδες που το αθλητικό και μπασκετικό πακέτο του Γκραντ θα έκαναν τα πάντα για να το έχουν. Ο Γκραντ έχει δείξει ότι είναι ένας ικανότατος αμυντικός, ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει στο ριμπάουντ και φυσικά ένας ικανός σουτέρ τριών πόντων. Φέτος, σε 26 παιχνίδια μέτρα 20 πόντους ανά αγώνα σουτάροντας με μέτρια ποσοστά. Φυσικά, αυτό θα άλλαζε άμεσα σε μία ομάδα όπου ο Γκραντ θα ήταν 3η, 4η ή και 5η επιλογή στην επίθεση. Στο Ντένβερ το 2019, σούταρε με 39% στο τρίποντο, ενώ μία χρόνια πριν στην Οκλαχόμα είχε εξαιρετικά ποσοστά και επιδόσεις ως βασικό τεσσάρι. Στο σύγχρονο NBA, κάθε ομάδα θα ήθελε ένα τέτοιο παίκτη και παρότι τα 20 εκατομμύρια το χρόνο που γράφει το συμβόλαιο του είναι αρκετά, δε θα μας κάνει εντύπωση κάποια ομάδα να επιλέξει να ανταλλάξει για αυτόν.

Που θα θέλαμε να το δούμε: LA Lakers

Συμβόλαιο: 2 χρ., 20.5 εκ./χρόνο

 #2 Τhad Young

Ο 33χρόνος πάουερ φόργουορντ του Σαν Αντόνιο είναι ένας παίκτης που με την εμπειρία και την ικανότητα του να παίζει σε τρεις θέσεις, μπορεί να αποτελέσει πολυεργαλείο για κάθε ομάδα πρωταθλητισμού. Συνολικά στην καριέρα του, ο Γιάνγκ μετράει 13 πόντους και έξι ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ σουτάρει με 50% εντός πεδιάς. Την ίδια στιγμή, πρόκειται για έναν ικανότατο ριμπάουντερ που μπορεί να αλλάξει στην άμυνα αλλά και περιστασιακά να σουτάρει για τρεις. Στην ομάδα των Σπερς, πιθανότατα δεν έχει να δώσει πολλά, όμως ομάδες όπως οι Γουόριορς, οι Μπουλς, το Ντένβερ και άλλες, θα τον ήθελαν ως ένα παίκτη που έρχεται από τον πάγκο και προσφέρει και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Που θα θέλαμε να τον δούμε: Golden State Warriors

Συμβόλαιο: Option για το καλοκαίρι, 14εκ.

#1 Russell Westbrook

Ο σούπερσταρ περιφερειακός των Λέικερς είναι φανερό ότι δεν κολλάει στην ομάδα του. O Γουέστμπρουκ έχουμε συνηθίσει να θέλει την μπάλα στα χέρια του και να μπορεί να τρέχει την ομάδα του. Στους Λέικερς είναι φανερό ότι δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που έχουμε συνηθίσει, καθώς ο ρόλος του πέφτει πάνω σε ένα ρόλο που δικαιωματικά ανήκει στον μεγάλο LeBron James. Ακόμη κι αν τα στατιστικά του βετεράνου γκαρντ δείχνουν να μην κάνει πολύ κακή σεζόν, αν κανείς δώσει βάρος στο παιχνίδι των Λέικερς θα καταλάβει ότι αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της ομάδας σε άμυνα και επίθεση. Υπάρχουνε πολλές ομάδες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν ένα τόσο ικανό γκαρντ, δυστυχώς όμως οι Λέικερς δεν είναι μία από αυτές. Άλλωστε, το εξωφρενικό συμβόλαιο των 44 εκατομμυρίων είναι απαγορευτικό ακόμα και για μία δίκαιη ανταλλαγή. Οπότε το τι θα συμβεί είναι κάτι που περιμένουμε με ανυπομονησία.

Που θα θέλαμε να τον δούμε: New York Knicks

Συμβόλαιο: 2 χρ., 45 εκ./χρόνο