Skip to main content

Κέιντ Κάνινγκχαμ: Ένα νέο «φαινόμενο» γεννιέται (vid)

Το «Shot Clock» μας συστήνει τον Cade Cunningham, ένα generational talent που δεν έχουμε συνηθίσει...

Υπάρχουν ταλέντα και ταλέντα. Ιδιαίτερα στην Αμερική, η παραγωγή είναι αστείρευτη, Εξ΄άλλου, όπως έχουμε ξαναπεί, η μαγεία του Κολλεγιακού μπάσκετ είναι ότι βλέπεις όλων των ειδών τα ταλέντα, τους παίκτες δηλαδή που θα κάνουν επαγγελματική καριέρα να παίζουν μεταξύ τους. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι ένας μελλοντικός Superstar θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα παίκτη που θα παίξει σε χαμηλότερο επίπεδο: στην Ευρωλίγκα ή ακόμη και στην Ελληνική Α1.

Αυτό όμως που προξενεί εντύπωση σε κάποια "ταλέντα" είναι ότι διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο παίζουν το παιχνίδι. Όχι στο πόσο αθλητικοί είναι ή πόσο ικανοί σκόρερ. Αλλά στο τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω τους.

Υπάρχει ένα ερώτημα: "Πώς γίνεται να είσαι τόσο καλός πριν τα 19 σου" και σε αυτό το ερώτημα απάντησε στον κόσμο του ΝΒΑ, ο Luka Doncic. Ο -πιθανότατα- καλύτερος μπασκετμπολίστας σε αυτή την ηλικία στην 20ετία. Ναι, σε μια εικοσαετία που έβγαλε παίκτες όπως ο LeBron James, o KD, o νεαρός Derrick Rose.

Πλέον το ερώτημα μετασχηματίζεται: Μπορεί ένας πιτσιρικάς να παίζει τόσο ώριμα όσο ο Luka (ακόμη και αν εκπροσωπεί άλλο στυλ μπάσκετ); Και αν ναι, ποιό είναι το upside του; Πόσο καλός μπορεί να γίνει;

Σε όλα αυτά, η απάντηση έχει ονοματεπώνυμο: γνωρίστε τον Cade Cunningham, που προχθές οδήγησε την μέτρια κολλεγιακή του ομάδα σε ακόμη μια νίκη και στο 5-0 συνολικά και είναι το generational talent που δεν έχουμε συνηθίσει.