Skip to main content

Shot Clock: Πέντε παίκτες έτοιμοι για step up στην Ευρωλίγκα

Το «Shot Clock» γράφει για τις περιπτώσεις πέντε παικτών οι οποίοι, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Euroleague, μεταγραφικές ή μη, έχουν την δυνατότητα να κάνουν το δικό τους… ξεπέταγμα.  

Η Ευρωλίγκα είναι μια λίγκα που οι συγκεκριμένοι ρόλοι των παικτών και η χημεία των ομάδων παίζει καθοριστικό ρόλο. Ωστόσο, πολύ συχνά, με τις καταστάσεις να αλλάζουν, βλέπουμε παίκτες να κάνουν το επόμενο βήμα: είτε λόγω αλλαγής ομάδας είτε λόγω αλλαγής προπονητή στην ομάδα που βρίσκονται είτε λόγω ανάδειξης του εαυτού τους ως μια καλύτερη λύση από ότι οι περισσότεροι θεωρούσαν, ορισμένοι παίκτες περνάνε στο επόμενο επίπεδο. Πάμε να δούμε σήμερα 5 παίκτες της Ευρωλίγκας που μπορούν να είναι πολύ καλύτεροι τη νέα σεζόν.

  1. Γιώργος Παπαγιάννης

Μετά από πολλά χρόνια στον ΠΑΟ (7 σύνολο και 5 συνεχή), ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι παίκτης της Φενέρ με 3.5 εκ. για δύο χρόνια. Ένας από τους πιο skilled ψηλούς σε όλη την Ευρώπη, ο Παπαγιάννης σούταρε με 48% για τρεις, τρέχει το γήπεδο σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, είναι εξαιρετικός lob catcher. Πλέον, μακριά από την πίεση του ΠΑΟ είναι έτοιμος για μια μεγάλη σεζόν και η ελπίδα είναι να ξεκινήσει να δείχνει τις διαθέσεις του από το παγκόσμιο.

  1. Ίγκνας Μπραζντέικις

O ΚαναδοΛιθουανός forward έκανε μια μεστή σεζόν μετρώντας 11 πόντους μέσο όρο ως rookie. Ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που έκανε τη Ζαλγκίρις να κρατηθεί στο ματς σε πολλά παιχνίδια και την οδήγησε στους "8". Φέτος, αναμένουμε μια χρονιά που θα τον βάλει στη συζήτηση για τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, αναβαθμίζοντας το σκοράρισμα του και το συνολικό του παιχνίδι επιθετικά.

  1. Μάρκους Χάουαρντ

Ο εκρηκτικός σούπερ σκόρερ της Μπασκόνια μετά από την πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη, αναμένεται ακόμη καλύτερος. Μετά την αποχώρηση του Ντάριους Τόμπσον, o Χάουαρντ αναμένεται να έχει τη μπάλα ακόμη περισσότερο στα χέρια του να παίρνει περισσότερες αποφάσεις και προσπάθειες! Η περσινή σεζόν τον βρήκε να σουτάρει 241 τρίποντα σε 33 αγώνες, ευστοχώντας σε 88 από αυτά. Φανταστείτε τι θα γίνει φέτος που θα έχει τα κλειδιά της ομάδας.

  1. Λούκα Βιλντόσα

Ο Λούκα Βιλντόσα με την επιστροφή του στην Ευρώπη έδειξε πως ανήκει στην elite των guards. Μπαίνοντας στο prime του θα αποτελέσει βασικό συστατικό στον νέο Παναθηναϊκό που χτίζεται. Εκτίμησή μας είναι πως θα ταιριάξει σ’ αυτό το νέο  σύνολο και με συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα μπορεί να είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών. Μετά από χρόνια που θεωρείται ως ένας ικανός βασικός παίκτης, ίσως στα χέρια του Αταμάν μπορεί να γίνει ένας star επιπέδου guard!

  1. Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος

Ο Αμερικάνος guard έχει φέτος την ευκαιρία να είναι ηγέτης ή έστω πρωταγωνιστής σε μια ομάδα με βλέψεις προς τον τίτλο. Ερχόμενος από τη Ρεάλ, έχει πλέον την εμπειρία του να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο και να είσαι καθοριστικός σε αυτό, αλλά παράλληλα είναι πιθανό να του ζητηθεί να έχει αυξημένες αρμοδιότητες σε σκοράρισμα και δημιουργία. Ο Γκος είναι ένα πολύ σημαντικό μεταγραφικό απόκτημα που μπορεί να δικαιώσει τον coach Μπαρτζώκα.