Skip to main content

Φαβορί η Μπάρτσα, αλλά η Αρμάνι δεν αστειεύεται

Ο coach Κωνσταντίνος Πανάς σχολιάζει τον δεύτερο ημιτελικό του final-4 της Κολωνίας, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα με την Αρμάνι Μιλάνο  και προβλέπει την ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο

Ένα ζευγάρι αρκετά αμφίρροπο, αλλά με ξεκάθαρο φαβορί αυτό της Μπαρτσελόνα, ακριβώς επειδή ματσάρει καλύτερα τα ατού των Ιταλών. Οι Ιταλοί σίγουρα αναμένεται να πιέσουν ασφυκτικά τη περιφέρεια των «Μπλαουγκράνα» και θα προσπαθήσουν να στήσουν τοίχος απέναντι στον Μπράντον Ντέιβις. Από την άλλοι οι Ισπανοί θα έχουν απλώσει πλοκάμια πάνω σε Πάντερ και Ντιλέινι και θα ελπίσουν ότι με την δύναμη που προσφέρει η άμυνα τους θα οδηγήσουν την Αρμάνι σε ένα πολύ κακό βράδυ από τα 6,75.

nikola mirotic fc barcelona eb2043435

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε αρκετά εύκολα και τα δύο ματς της κανονικές περιόδου. Δύο ομάδες που παίζουν στον ίδιο ρυθμό με τη Μπαρτσελόνα να είναι πληρέστερη και να χρειάζεται ελάχιστα λεπτά για να μπει σε ένα καλό ρυθμό και να κερδίσει διαφορές. Από την άλλη η Αρμάνι μπορεί να μοιάζει πιο ταλαντούχα και ενώ μπορεί να φτιάξει μεγάλες διαφορές, υπάρχει κίνδυνος σε μικρό διάστημα αυτή η διαφορά να εξανεμιστεί.

Οι τρεις παράγοντες που θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην αναμέτρηση είναι ποιος θα κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ, ποιος θα έχει περισσότερα paint touches και ποιος θα σουτάρει καλύτερα από τη περιφέρεια.

Και στα δύο ματς που έγιναν φέτος η Μπαρτσελόνα είχε 49 εύστοχα δίποντα για 24 βολές, την ώρα που η Αρμάνι μέτρησε 28 εύστοχα δίποντα για 40 βολές. Το πόσο δυνατή θα είναι η άμυνα στη ρακέτα θα οδηγήσει και σε μεγαλύτερη συχνότητα εκτέλεσης από τη περιφέρεια. Η Αρμάνι στο πρώτο παιχνίδι είχε 37% και στο δεύτερο μόλις 13%. Τέλος στα δύο ματς η Αρμάνι μάζεψε 54 συνολικά ριμπάουντ, ενώ η Μπαρτσελόνα 73!

X-FACTOR Barcelona

Nick Calathes

nick calathes fc barcelona eb20545

Ανεξάρτητα από το πόσους πόντους θα βάλει ο Νικ Καλάθης μέτρησε 25 ασσίστ σε δύο παιχνίδι απέναντι στους Ιταλούς φέτος και γενικά κάνει απίστευτα παιχνίδια όποτε τους έχει αντιμετωπίσει και με το Παναθηναϊκό. Η δημιουργία του ομογενη γκαρντ είναι βαρόμετρο για τη Μπαρτσελόνα και ο Ετόρε Μεσίνα το ξέρει αυτό πολύ καλά. Μπορεί να πάρει την δημιουργία από τα χέρια του Καλάθη και να τον αναγκάσει να πάρει περισσότερα σουτ; Το παιχνίδι θα είναι στα χέρια της Αρμάνι.

Αδύναμος Κρίκος

cory higgins fc barcelona eb20τρτ5

Switches

Είναι γνωστό ότι η άμυνα με αλλαγές του Μεσίνα μπορεί να εγκλωβίσει τη Μπαρτσελόνα, ειδικά αν κρατάει πολύ τη μπάλα στα χέρια και δεν έχει ξεκάθαρο πλάνο στην αντίδραση της. Οι «Μπλαουγκράνα» στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στις συνεργασίες και η άμυνα με αλλαγές μπορεί να αποκόψει αυτή την αρετή και να χαλάσει το μυαλό των Ισπανών. Το πόσο επιθετικά θα παίξουν οι ψηλοί της Αρμάνι πάνω στους περιφερειακούς και το πόσο γρήγορα θα αντιδράσει η Μπαρτσελόνα σε αυτή τη πίεση θα παίξει σπουδαίο ρόλο στην αναμέτρηση.

X-Factor Armani Milan

Kyle Hines

kyle hines ax armani exchange milan eb2054τ

Ο βετεράνος ψηλός της Αρμάνι μπορεί να αποτελέσει κλειδί για την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα σε δύο τομείς. Αφενός να αντιμετωπίσει τον Μπράντον Ντέιβις και αφετέρου θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να ελέγξει η ομάδα του το ριμπάουντ. Παράλληλα μπορεί να παίξει σπουδαία άμυνα πάνω στους περιφερειακούς της Μπαρτσελόνα και μπορεί να χαλάσει το μυαλό του Νικ Καλάθη.

Αδύναμος Κρίκος

3-points% & AST/To ratio

malcolm delaney ax armani exchange milan eb205354τ

Η ευστοχία θα παίξει καταλυτικό ρόλο για την Αρμάνι, μια από τις χειρότερες δημιουργικές ομάδες της λίγκας, αλλά η δεύτερη πιο εύστοχη τρίποντη ομάδα αυτής. Οι Ιταλοί στηρίζουν πολλά στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός και η ευστοχία, όσο και οι αντίδραση τους πάνω στην άμυνα της Μπαρτσελόνα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση. Δηλαδή εφόσον οι Ισπανοί παίξουν σπουδαία 1v1 άμυνα και η Αρμάνι με τη σειρά της δεν καταφέρει να έχει υψηλότερο δείκτη ασσίστ έναντι των λαθών, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολλοί άσχημα για αυτή.

Θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα θα είναι αρκετά σοβαρή, θα επιβάλλει το ρυθμό της και θα καταφέρει να προκριθεί στο τελικό.