Skip to main content

Euroleague: Τα βραβεία των play offs

Ο coach Κωνσταντίνος Πανάς απονέμει τον τίτλο του καλύτερου προπονητή, του MVP και του ανερχόμενου αστεριού, στις συναρπαστικές σειρές των Play offs που απολαύσαμε.

Τα φετινά Play offs της Eurleague περιλάμβαναν πολλά και συγκλονιστικά παιχνίδια, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές να ξεπηδούν από κάθε αναμέτρηση. Ποιοι ήταν, όμως, αυτοί που ξεχώρισαν και πήραν το βραβείο του κορυφαίου στην κατηγορία τους;

Ας τους δούμε:  

BEST COACH OF THE SERIES: PABLO LASO

Ανάμεσα στους καλύτερους προπονητές της σειράς το βραβείο διεκδικούσαν επάξια ο Λάσο, ο Πασκουάλ και φυσικά ο Τρινκιέρι. Ο δεύτερος έπνιξε σε μια κόλα χαρτί τον Γιασικεβίτσιους στα τέσσερα παιχνίδια, ενώ ο Ιταλός ήταν καλύτερος του αντιπάλου του θεωρώ σε όλη τη σειρά. Ωστόσο αφενός η αδυναμία του πρώτου να εμφανίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο στο τελευταίο παιχνίδι και η αδυναμία του δεύτερου να πάρει καλύτερες αποφάσεις στο κλείσιμο του game 1 (άμυνα) και του game 5 (επίθεση) τους στοίχισε κάτι καλύτερο. Ο Λάσο τακτικά κέρδισε τα τελευταία τρία παιχνίδια από τον Αταμάν και αν δεν υπήρχε ο άγιος Σιμόν, μπορεί τώρα να μιλούσαμε για τη κορυφαία ανατροπή σε σειρά όλων των εποχών.

pablo laso en un partido de la serie. getty 655x368

MVP OF THE SERIES: WILL CLYBURN

Βάσει του συστήματος αξιολόγησης ο Γουίλ Κλάιμπερν της ΤΣΣΚΑ συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς σε τρία μόλις παιχνίδια. Ενώ μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση και να μπουν αρκετοί παίκτες σε αυτή τη λίστα, ο Αμερικανός θυμήθηκε το παλιό του εαυτό και τις εξαιρετικές επιδόσεις του σε playoffs και final-4. Παράλληλα ο Μπράντον Ντέιβις συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς σε πέντε παιχνίδια, όταν ο πιο παραγωγικός, αλλά και σταθερός πυλώνας της Μπαρτσελόνα κατά τη διάρκεια αυτής της σειράς. Στην ίδια κλίμακα μπαίνει και ο Βλάντιμιρ Λούσιτς, ο οποίος πίστωσε την εικόνα της κανονικής περιόδου με εξαιρετικές για τον ίδιο εμφανίσεις στη σειρά με την Αρμάνι. Τέλος ο Κέβιν Πάνγκος ήταν τρίτος κατά σειρά στο σύστημα αξιολόγησης όντας ο παίκτης που ανέβαζε επίπεδο τη Ζενίτ και οδηγώντας τη σε σπουδαίες νίκες απέναντι στη Μπαρτσελόνα ανεβάζοντας κατακόρυφα το κασέ του για την ερχόμενη σεζόν.

will clyburn cska moscow eb205465

RISING STAR: USMAN GARUBA

Nομίζω πως δεν υπάρχει συζήτηση για το ποιος ήταν ο κορυφαίος από τους νέους αστέρες που εμφανίστηκαν σε αυτές τις σειρές των playoffs. Η απουσία του Ράντολφ μπορεί να ήταν πρόβλημα, αλλά χάρη σε αυτό αναδείχθηκε το ταλέντο του μεγάλου Ουσμάν Γκαρούμπα. Ο νεαρός Ισπανός χάρη στις εμφανίσεις που έκανε στην Μαδρίτη, απέδειξε ότι το μέλλον, είτε στην Ευρώπη, είτε στην Αμερική του ανήκει. Η ενέργεια του, η ικανότητα να παίξει περιφερειακή άμυνα πάνω στους κορυφαίους, αλλά και να κοντράρει στα ίσια τον Ντάνστον σε συνδυασμό με την μεγάλη του βελτίωση στην εκτέλεση τόσο στα σουτ, όσο και στο pick-n-roll του έδωσαν δικαιωματικά το τίτλο του κορυφαίου νέου αθλητή των playoffs.

usman garuba real madrid eb2054456