Skip to main content

Χεζόνια: Αμα ξέρεις μπάσκετ, φαίνεται αμέσως (vid)

Ο coach Κωνσταντίνος Πανάς σχολιάζει την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μπαρτσελόνα και εστιάζει φυσικά στο εντυπωσιακό ντεμπούτο του Μάριο Χεζόνια. 

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τους Νέντοβιτς και Παπαπέτρου, τους παίκτες που παίρνουν ίσως και παραπάνω από το 40% των αποφάσεων της ομάδας. Συνεπώς, όλες τις αποφάσεις θα έπρεπε να τις πάρουν άλλοι αθλητές. Αν συνυπολογίσουμε έλειψη ρυθμού που φυσικά οδήγησε σε πληθώρα λαθών, το μόνο που μένει στο βάθος και είναι άξιο σχολιασμού είναι… ο Μάριο Χεζόνια! 

Σε ένα παιχνίδι που οι «πράσινοι» είχαν 21 λάθη εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν από βιαστική μεταβίβαση ή στο ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ, τότε καταλαβαίνει κανείς πως η διαφορά που κέρδισε η Μπαρτσελόνα ήταν τιμητική. Και φυσικά ήταν αξιέπαινη η προσπάθεια ΟΛΩΝ των αθλητών, όπως και του προπονητή του Παναθηναϊκού που συνεχίζει να παίζει με πολύ ψηλά σχήματα. 

Με τη παρουσία του Χεζόνια δε, που μπορεί να βάλει και τη μπάλα στο πλεκτό – όχι μόνο να υπάρχει για μέγεθος και αμυντικούς σκοπούς – αυτό που πάει να φτιάξει ο Παναθηναϊκός μοιάζει «τρομακτικό». 

Για πόσο θα το απολαύσουμε; Κανείς δεν ξέρει το μέλλον… 

Ας περιμένουμε για αρχή να επιστρέψουν οι τραυματίες και να δουλέψουν μαζί για πρώτη φορά, κάτι που δεν έχουν καταφέρει όλη τη χρονιά. 

Από εκεί και έπειτα θα είναι χάρμα ιδέσθαι η κοινή παρουσία των Νέντοβιτς-Χεζόνια στην ίδια πεντάδα… 

Ο Κροάτης απέδειξε ένα πράγμα… Αν ξέρεις μπάσκετ, φαίνεται αμέσως. Δεν θες ούτε ρυθμό, ούτε προπονήσεις, ούτε τίποτα. Ο τρόπος που αγωνίστηκε απόψε το απέδειξε τρανά. Επίθεση στο τρανζίσιον, ένας εναντίον ενός, καλές αποφάσεις τις περισσότερες φορές και φυσικά αμυντικά ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ στη προσωπική άμυνα… 

Μιλάμε για τα βασικά του αθλήματος… Να μπορείς να τρέχεις και να παίζεις 1v1 σε επίθεση και άμυνα… 

hezonia423535353546464

Είναι ωραίο να μιλάμε για «λαβράκια» κάθε χρόνο και για ομάδες με χαμηλά μπάτζετ που φτάνουν στη διάκριση, αλλά στο τέλος η ομάδες φτάνουν ψηλά είναι αυτές με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες. 

Και στη τελική πόσα χρόνια θα αντέξει μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ και να της πηγαίνουν όλα καλά; Δηλαδή να της έχουν βγει ΟΛΟΙ οι αθλητές της… 

Ωραία, λοιπόν, η προσπάθεια με τα χαμηλά μπάτζετ και τι άλλο να κάνεις αν δεν φτάνουν τα λέφτά, αλλά οι παικταράδες, είναι παικταράδες… Γι’ αυτό και πληρώνονται αδρά. 

Όταν ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό είχαν μπάτζετ από κοινού στα 60 εκατομμύρια δεν τους κούναγε κανείς… Οπότε ας το δούμε λίγο πιο ρεαλιστικά… 

Ο μεν Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να χτιστεί σωστά πάνω στο Σλούκα και ο Παναθηναϊκός πάνω στο Χεζόνια… 

Αυτό πρέπει να είναι το μέλημα των «πρασίνων». Είναι ωραίο να σκεφτόμαστε τον παικταρά τον Χεζόνια στον Παναθηναϊκό… Αλλά να μπορεί να τον στηρίξει και ανάλογα, αλλιώς και για τον παίκτη και για τους «πράσινους» θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό. 

Και μιας και μιλάμε για παικταρά… 

Οι «πράσινοι» έκαναν μεγάλα λάθη στο να μη στηρίζουν σωστά το Διαμαντίδη και αργότερα το Καλάθη… Πλέον έχουν πολλούς παίκτες που πρέπει με κάποιο τρόπο να τους διατηρήσουν στο ρόστερ τους… 

Αν η επόμενη χρονιά έχει μόνο τον Χεζόνια… Ή μόνο τον Νέντοβιτς ή μόνο τον Παπαπέτρου, τότε οι «πράσινοι» θα γυρίζουν στα ίδια… Θα αναζητάνε λαβράκια με μόνη λογική ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν τους παικταράδες και φυσικά ομάδες σαν τη Μπαρτσελόνα με υψηλότερη ποιότητα θα κερδίζουν. 

Ο Παναθηναϊκός έχει μια τεράστια ευκαιρία να προσπαθήσει να διατηρήσει με το γόητρο που του παρέχει ο οργανισμός του, σε κοινή παρουσία τους Παπαπέτρου, Μήτογλου, Νέντοβιτς και Χεζόνια… 

Αν τους κρατήσει όλους θα μπορεί να ονειρεύεται για κάτι παραπάνω… 

Αν όχι, δεν θα αλλάξει η κατάσταση των τελευταίων ετών.