Skip to main content

Ο Τζάκσον... κάποτε στο ΟΑΚΑ

Ο Θοδωρής Λινάρδος γράφει για τον Παναθηναϊκό.

Το μπάσκετ κύκλους κάνει, όπως και τόσα άλλα ακόμη στην ζωή και κάπως έτσι «δένει» και το στόρι του Τζάκσον με τον Παναθηναϊκό. Ασημος ερχόταν κάποτε στην Φενέρ του Ομπράντοβιτς και πλέον καλείται να είναι αυτός που θα καθοδηγήσει τους «πράσινους».

Η φωτογραφία εξάλλου, είναι από την άνοιξη του 2014 όταν το «τριφύλλι» υποδέχτηκε τους Τούρκους και το ΟΑΚΑ σείστηκε από τις ιαχές για την επιστροφή του Ζοτς, έστω και ως αντίπαλος. Οπου απέναντί του, τότε, βρήκε τον Παναθηναϊκό του (κόουτς) Αλβέρτη. Ο Τζάκσον λοιπόν, εν μέσω Ράιτ και Μασιούλις, όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο, ποιος να περίμενε ότι κάποια στιγμή θα έπαιρνε το χρίσμα για το κουμάντο του παιχνιδιού της ομάδας.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία γενικώς η χρονιά που έρχεται για πολλούς παίκτες στον Παναθηναϊκό. Είναι χρονιά στοίχημα του καθενός με τον εαυτό του, είναι χρονιά-ορόσημο, αν θέλετε, για την συνέχεια του συλλόγου από εκεί και πέρα. Μην ξεχνάτε πως όσο ο πλανήτης βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας φέτος, άλλο τόσο πλέει στο άγνωστο ο Παναθηναϊκός, χωρίς ουσιαστικά διοικητική κολώνα.

Ολα αυτά εν αναμονή των νεότερων της «επόμενης μέρας» και με τους Αλβέρτη-Διαμαντίδη ως επικεφαλής μιας προσπάθειας, το λιγότερο τολμηρής και δύσκολης. Οπως τράβηξαν κουπί ως παίκτες, έτσι τώρα, μαζί, ως μπροστάρηδες μιας καινούριας κατάστασης κοιτάζουν να φέρουν σε πέρας μια επικίνδυνη αποστολή. Το αν θα βγει όλο αυτό, με τι αποτελέσματα κλπ, μένει να φανεί στην πράξη.

Το βέβαιο είναι πως ο Βόβορας έχει κι εκείνος την δική του, αντίστοιχα, μεγάλη ευκαιρία ανάδειξης, μέσω του «πράσινου» πάγκου και με το υλικό που διαθέτει μπορεί να δημιουργήσει κάτι, αν μη τι άλλο, ελκυστικό. Σίγουρα, πάντα, μια ομάδα ποντάρει πολλά στον άσο της, ο Τζάκσον δεν είπε ποτέ πως είναι ο αντι-Καλάθης, αλλά, εν πάσει περιπτώσει, έχει τα εφόδια που χρειάζονται για να ταιριάξει όλο το σύνολο αρμονικά.

Οι επιλογές χαρακτηρίζονται από πολλούς ως ορθολογικές, υπάρχουν λύσεις σε κάθε θέση, το ελληνικό στοιχείο δεν λείπει, αλλά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να πούμε πως δικαιώθηκε το όλο εγχείρημα, ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσβατος. Σίγουρα, στο πλάνο της τεχνικής ηγεσίας ήδη υπάρχει η σκέψη, το σχέδιο αξιοποίησης κάποιων σε πολλές θέσεις. Η σεζόν που έρχεται, προσφέρει την δυνατότητα δοκιμών, αφού, συν τοις άλλοις, μερικοί παίκτες, προορίζονται να καλύπτουν, ανάλογα τις ανάγκες, τουλάχιστον δύο θέσεις, ανά περίσταση.

Θα δούμε πολλά και διαφορετικά στον Παναθηναϊκό, αλλά το κυριότερο είναι να κυλήσει όσο πιο ομαλά η χρονιά για όλους, μέσα σε όλο αυτό που βιώνει ο κόσμος. Και βέβαια είναι αυτονόητο, δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς, πως άλλο πράγμα το άδειο γήπεδο και άλλο το γεμάτο, ειδικά αν μιλάμε για μεγέθη όπως, εν προκειμένω, ο Παναθηναϊκός, που είναι και το κύριο θέμα σχολιασμού, ετούτης εδώ της συγκεκριμένης στήλης.