Skip to main content

Σίλβερ: «Καταλαβαίνω πως νιώθουν κάποιοι παίκτες»

Στην έκτακτη εκπομπή  "Return to Sports" του ESPN μίλησε ο Άνταμ Σίλβερ, με τον κομισάριο του ΝΒΑ να αναφέρεται στην κίνηση του Κάιρι Ίρβινγκ και άλλων παικτών του ΝΒΑ, οι οποίοι ζητάνε την οριστική διακοπή της σεζόν, με τον ίδιο να δείχνει πως αντιλαμβάνεται τους προβληματισμούς τους, τονίζοντας, όμως, πως όλα θα πάνε καλά.

"Ακούστε, δεν είναι ιδανική η κατάσταση. Προσπαθούμε να βρούμε μία δική μας κανονικότητα εν μέσω μίας πανδημίας, μίας ύφεσης με περισσότερους από 40 εκατομμύρια ανέργους και με κοινωνική αναταραχή στην χώρα. Δουλεύουμε πάνω σε αυτά τα θέματα και καταλαβαίνω πώς νιώθουν κάποιοι παίκτες και ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν, είτε για οικογενειακούς λόγους, είτε για λόγους υγείας, είτε επειδή - όπως είπαν πρόσφατα κάποιοι παίκτες- ότι είναι καλό να περάσουν αλλού τον χρόνο τους", υποστήριξε αρχικά ο Σίλβερ, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε:

"Τα πράγματα αλλάζουν γύρω μας. Όπως κανείς δε μπορούσε να προβλέψει τι θα γινόταν με την πανδημία, έτσι και η κοινωνική αναταραχή που υπάρχει μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ είναι άνευ προηγουμένου. Δείχνω απόλυτη κατανόηση σε αυτό που συμβαίνει στις ζωές των ανθρώπων. Και στη μέση όλων αυτών λέμε ότι 'ψάχνουμε για τρόπους για την επανέναρξη της σεζόν, ώστε να αναδείξουμε πρωταθλητή'. Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει πολύ κόσμο".

Ο κομισάριος του ΝΒΑ ολοκλήρωσε λέγοντας πως οι παίκτες του ΝΒΑ θα έχουν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να περάσουν το μήνυμα τους, μέσω της επανέναρξης της Λίγκας.

"Στον τομέα της κοινωνικής αδικίας, δίνεται μία ευκαιρία στους παίκτες του ΝΒΑ να επιστήσουν την προσοχή σε θέματα που θέλουν, επειδή η προσοχή όλου του κόσμου θα είναι στραμμένη στο ΝΒΑ και το Ορλάντο αν επανεκκινήσει η σεζόν.

Τι μπορεί να κάνει η λίγκα, η οποία έχει μία μοναδική ευκαιρία σε σχέση με άλλους οργανισμούς στον κόσμο για να αντιδράσει στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, σε ενδημικά φυλετικά ζητήματα της κοινωνίας; Το έχω ακούσει αυτό το ερώτημα, τις δηλώσεις που έχουν γίνει, τα ιδρύματα που έχουν δημιουργηθεί. Υπάρχει όμως η προσδοκία από τη λίγκα ότι μπορεί να κάνει περισσότερα. Και νομίζω ότι για να γίνει αυτό πρέπει να ακούμε, κάτι το οποίο κάνουμε ήδη. Πρέπει όμως μετά μαζί με τους παίκτες να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα για να φέρουμε την αλλαγή".