Skip to main content

Ίρβινγκ: «Είμαστε εδώ για την ενότητα και την αλλαγή»

Στα άκρα φαίνεται πως το τραβάει ο Κάιρι Ίρβινγκ, καθώς, μετά την επιθυμία του να διακοπεί οριστικά η σεζόν, την οποία δείχνουν πως συμμερίζονται αρκετοί παίκτες, προχώρησε στην αποστολή επιστολής στο ESPN, με την οποία αναφέρεται στην καταπίεση των αφροαμερικανών τα τελευταία 500 χρόνια!

Χαρακτηριστικά, η επιστολή κάνει λόγο για την κοινότητα των αφροαμερικανών την οποία χαρακτηρίζει "ως μία καταπιεσμένη κοινότητα που βρίσκεται στο στόχαστρο για πάνω από 500 χρόνια και χρησιμοποιείται για την πνευματική ιδιοκτησία της και το ταλέντο της και δολοφονείται από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι πρέπει να 'μας προστατεύουν και υπηρετούν' λέμε ως εδώ".

Στην συνέχεια μάλιστα, η επιστολή θέτει ερωτήματα για τα οποία ζητάει απάντηση, όπως τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Φλόριντα (όπου πρόκειται να γίνουν οι αγώνες), τις συνθήκες της καραντίνας των παικτών, την ασφάλιση των παικτών σε περίπτωση ασθένειας, αλλά και το πλάνο του ΝΒΑ για την περίπτωση που υπάρξει σοβαρός τραυματισμός.

Κλείνοντας, η επιστολή αναφέρει πως "όλο αυτό δεν γίνεται για τους παίκτες, αθλητές ή διασκεδαστές. Πρόκειται για ένα γκρουπ ανδρών και γυναικών που είναι ενωμένοι για την αλλαγή. Ο καθένας στον τομέα του δεν πρόκειται απλώς να το βουλώσει και να παίξει προκειμένου να αποσπαστεί από αυτό που είναι στα αλήθεια το σύστημα: Χρησιμοποίηση και κακοποίηση. Ποια είναι η ΜΕΓΑΛΗ εικόνα; Είμαστε εδώ για την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΛΛΑΓΗ".

Να σημειωθεί πως την επιστολή που εστάλη στο ESPN, εκτός του Κάιρι Ίρβινγκ, υπογράφουν αρκετοί παίκτες και παίκτριες του ΝΒΑ και του WNBA.