Skip to main content

Μιλεντίγιεβιτς: «Ο τίτλος του φαβορί σού μεταφέρει ένα “άγχος”, το οποίο όμως σε κάνει καλύτερο, ο Φάνης ήταν και είναι “σημαία” για τον Πανιώνιο»

Για την νίκη επί του Μίλωνα και την απόδοση του στον… εμφύλιο της Νέας Σμύρνης, τον τίτλο του φαβορί που κουβαλά στις πλάτες του ο Πανιώνιος, αλλά και τον μεγάλο Φάνη Χριστοδούλου, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς:

Αναλυτικά ο γκαρντ της ομάδας της Νέας Σμύρνης μίλησε:

Για την εμφάνισή τους στον αγώνα με τον Μίλωνα: «Ήταν πολύ σημαντικό βήμα και παράδειγμα το παιχνίδι αυτό, ώστε να δείξουμε ποιοι είμαστε. Έχουμε πάρα πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλό ρόστερ, παρά τις απουσίες. Αυτό για κάποιους είναι δικαιολογία, για εμάς όμως δεν είναι, πρέπει όποιος μπαίνει στο παρκέ να δίνει και την ψυχή του, γιατί ο Πανιώνιος είναι πάρα πολύ ιστορικό σωματείο και η φανέλα που φοράμε είναι πάρα πολύ βαριά. Το ξέρουμε αυτό. Είμαστε καλά μεταξύ μας, έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα και σε αυτό έχει βοηθήσει και η διοίκηση και ο κόσμος. Διοίκηση, ομάδα και κόσμος είμαστε “ένα” και είμαστε πάρα πολύ ισχυροί».

Για το ότι βρέθηκαν απ’ το +21 στο -3: «Προερχόμασταν από κακή ήττα στο Σχηματάρι και αυτό πείσμωσε όλη την ομάδα μας. Σε εκείνο το σημείο ήμουν σίγουρος ότι αυτό το παιχνίδι θα το κερδίσουμε πάση θυσία, γιατί ήμασταν στην έδρα μας και είχαμε τον κόσμο μας μαζί, ο οποίος δημιουργεί μια τρομερή ατμόσφαιρα. Στους 5 πόντους που έβαλα σε εκείνο το σημείο πίστευα ότι δε γίνεται να χάσουμε, όπως και οι συμπαίκτες μου. Αυτό βγήκε εκείνη τη στιγμή μπροστά μου, δεν ήθελα να χάσουμε το παιχνίδι αυτό που τόσο πολύ το θέλαμε».

Για το κλίμα μετά την ήττα στο Σχημάταρι απ’ τον Ερμή: «Το κλίμα γενικά στην ομάδα είναι μια χαρά, δεν υπάρχει κάτι μεταξύ μας. Σε κάθε ήττα υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες, αλλά αυτά πρέπει να τα αφήνουμε για το τέλος του πρωταθλήματος, εκεί που θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Η δουλειά μας είναι να μπαίνουμε στο γήπεδο, να δίνουμε το 100% και να παλεύουμε για κάθε μπάλα και για κάθε κατοχή. Το αποδείξαμε το Σάββατο ότι αυτό θα κάνουμε σε όλα τα ματς. Βγήκε μπροστά ο εγωισμός μας, το ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Για τον τίτλο του φαβορί που έχουν: «Σίγουρα ο τίτλος του φαβορί σού μεταφέρει ένα “άγχος”, το οποίο όμως σε κάνει καλύτερο και πιο δυνατό ώστε να παραμένεις στην κορυφή. Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Βλέπουμε πολλά αποτελέσματα όπου πολύ καλές ομάδες χάνουν σε έδρες ομάδων που “καίγονται” για την παραμονή. Εμείς έχουμε κάνει κάποιες κακές εκτός έδρας ήττες το τελευταίο διάστημα. Προσπαθούμε κάθε βδομάδα να είμαστε ανταγωνιστικοί στα παιχνίδια και αυτό το δείξαμε και το Σάββατο».

Για τον Φάνη Χριστοδούλου: «Είναι πάρα πολύ ιερό το όνομα “Φάνης Χριστοδούλου”. Απ’ την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Πανιώνιο, όταν τον βλέπω παίζω με μια διαφορετική ώθηση και ενέργεια στο παιχνίδι μου. Η εμψύχωση που μου δίνει όταν τον βλέπω με κάνει να σκέφτομαι ότι δε γίνεται να χάσω. Ο Φάνης ήταν και είναι “σημαία” για τον Πανιώνιο. Η ιστορία του είναι τεράστια. Είμαι πολύ συνειδητοποιημένος σε ποιον άνθρωπο μιλάω και σε ποιον είμαι δίπλα, σέβομαι απόλυτα τον άνθρωπο αυτόν. Είναι τεράστιο κομμάτι για την ομάδα».

Για το ότι πλέον πρέπει να παίξει και για τον Δημήτρη Βεργίνη: «Το τελευταίο διάστημα είμαι καλά στην ψυχολογία μου. Πρέπει να βγω μπροστά, θα βγω μπροστά, θέλω να πρωταγωνιστώ, δε φοβάμαι να πάρω την ευθύνη. Είμαι εδώ για να κερδίζω σε κάθε παιχνίδι».

Για τη φετινή σεζόν που διανύει: «Η χρονιά εξελίσσεται πάρα πολύ καλά για ‘μένα. Με έχει βοηθήσει σε αυτό και η ομάδα και οι προπονητές μου και ο κόσμος και η διοίκηση, η οποία είναι δίπλα μας. Στα παιχνίδια έχω ψυχολογία, όπως έχω αποδείξει σε κάθε ματς παίζω με την καρδιά μου για τον Πανιώνιο και δίνω τα πάντα γιατί θέλω να πετύχουμε την άνοδο. Έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη συνέχεια από ‘δω και πέρα και πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να δουλεύουμε καθημερινά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Σίγουρα η πορεία θα είναι δύσκολη, αλλά εμείς θα είμαστε εδώ για να παλεύουμε για τον Πανιώνιο σε κάθε παιχνίδι».

Για το αν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο που αναμενόταν τα προηγούμενα χρόνια: «Η χρονιά που κάνω είναι πάρα πολύ καλή. Οι αποφάσεις που παίρνουμε το καλοκαίρι είναι κάποιες αποφάσεις, εγώ όπου και να παίξω είμαι αυτός και θα είμαι και ακόμα καλύτερος. Δε δέχομαι εύκολα την ήττα, παλεύω σε κάθε φάση. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να κάνεις αργά και σταθερά βήματα για να φτάσεις όσο ψηλότερα γίνεται. Αν βιάζεσαι, κάπου θα σκοντάψεις».