Skip to main content

Μπούτσκος: «Έχουμε πολύ σεβασμό για τον Έσπερο, έχει ενισχυθεί σημαντικά στη μεταγραφική περίοδο»

Ο Αίαντας Ευόσμου φιλοξενείται  (02/03) από τον Έσπερο Λαμίας, σε αγώνα για την 24η αγωνιστική της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν. ο προπονητής της ομάδας του Ευόσμου, Παντελής Μπούτσκος, μίλησε στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio , για τον αγώνα , τις τρεις συνεχόμενες ήττες και την συνέχεια της ομάδας του Ευόσμου.

Ο Παντελής Μπούτσκος μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον Έσπερο Λαμίας: «Έχουμε πολύ σεβασμό για τον Έσπερο. Έχει ενισχυθεί σημαντικά στη μεταγραφική περίοδο και έχει παίκτες με ποιότητα τόσο στην περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι, παίκτες έμπειρους που πρέπει να τους βγάλουμε έξω από τη ζώνη άνεσής τους. Θέλουμε η ενέργεια μας στην άμυνα και το κίνητρο να είναι στο μέγιστο δυνατό επίπεδο και, από ‘κει και πέρα, να “διαβάσουμε “καλά το παιχνίδι στην επίθεση και να πάμε σε καταστάσεις που δουλεύουμε στην προπόνηση και αυτοματισμούς, έτσι ώστε να δημιουργούμε σουτ με υψηλά ποσοστά επιτυχίας».

Για τις τρεις εντός έδρας ήττες: «Το κομμάτι της ψυχολογίας παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Ειδικά η ήττα απ’ τον Κόροιβο, ένα παιχνίδι που ελέγχαμε και έγιναν πάρα πολλά τα τελευταία δύο λεπτά. Χάθηκε ένα παιχνίδι που θα ήταν πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθηση μας. Όταν κάνεις προπόνηση όλη τη βδομάδα με 6 άτομα και έρχεται μια τόσο καλή ομάδα όσο Κόροιβος και ελέγχεις το παιχνίδι, παρά τις απουσίες είσαι τόσο κοντά στις νίκη, είναι πολύ σκληρό το συναίσθημα που σου αφήνει στο τέλος αυτή η ήττα. Το συζητάω με τους παίκτες, σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε δύο επιλογές. Η μία είναι να ψάχνουμε δικαιολογίες και άλλοθι, η άλλη είναι να μπούμε να “πολεμήσουμε” με το ψηλότερο δυνατό κίνητρο και πραγματικά είμαστε στη δεύτερη κατεύθυνση. Το επίπεδο τού ανταγωνισμού είναι πάρα πολύ υψηλό, ειδικά στις ομάδες που παλεύουν σε αυτή τη ζώνη των play-out. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τις ομάδες της κορυφής, το είδαμε και στο μεταξύ μας παιχνίδι με τον Πανιώνιο».

Για τη συνέχεια: «Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάποια υπέρβαση για να καταφέρουμε να πάρουμε τις νίκες και να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Κάθε παιχνίδι είναι μια πολύ μεγάλη δοκιμασία, γιατί το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ υψηλό».

Για το πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστείς με τις αλλαγές προπονητή: «Έχοντας τη περσινή εμπειρία με την ομάδα του Ηρακλή, ήμουν σχετικά πιο έμπειρος για το πώς να διαχειριστώ την κατάσταση. Είναι ιδανικά ο προπονητής να σχεδιάσει την ομάδα, να προετοιμάσει την ομάδα, να δοκιμάσει την ομάδα σε φιλικούς αγώνες ώστε να παίξει η ομάδα με βάση την φιλοσοφία του. Όταν είναι όμως τόσο άμεση η ανάγκη των αποτελεσμάτων, γιατί όταν ανέλαβα την ομάδα ήταν πολύ πίσω σε νίκες, δεν υπήρχε χρόνος για αυτό. Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να απλοποιήσουμε κάποιους κανόνες στην άμυνα και στην επίθεση μας, να στοχεύσουμε κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις που παράγουν πλεονέκτημα για εμάς και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή τα καταφέραμε σε υπερθετικό βαθμό, γιατί κάναμε τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο που το χάσαμε πραγματικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό μάς έδωσε πάρα πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, ωστόσο ήμασταν τρομερά άτυχοι, γιατί μετά τη νίκη με τον Πανερυθραϊκό είχαμε ένα “τσουνάμι” τραυματισμών και ασθενειών που συνέπεσε στην εβδομάδα με εμβόλιμη αγωνιστική και είναι κάτι που μας “πλήγωσε” βαθιά βαθμολογικά».