Skip to main content

Στον Αμύντα ο Κορκόντζελος

Την απόκτηση του Κωνσταντίνου Κορκόντζελου ανακοίνωσε ο Αμύντας, με τον 20χρονο γκαρντ να ενισχύει την ομάδα του Υμηττού, στις υποχρεώσεις της στον Β’ γύρο του πρωταθλήματος της Elite League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Υμηττού Αμύντα ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Κωνσταντίνο Κορκόντζελο. Ο 20χρονος point guard με ύψος 193 εκατοστά, θα είναι μέλος του ανδρικού τμήματος, στο Β’ γύρο του πρωταθλήματος της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Κωνσταντίνος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο amyntas.gr αναφερόμενος στη νέα του ομάδα: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα του Αμυντα και μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι σε έναν τόσο ιστορικό Σύλλογο. Θα κάνω τα πάντα για να εκπληρωθούν οι στόχοι της ομάδας και να μπορέσω και εγώ μέσα από αυτήν την προσπάθεια να βελτιωθώ, ευχόμενος σε όλους μας να είμαστε γεροί και με δύναμη.”

Who Is Who

Γεννημένος στις 23 Απριλίου του 2004, τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ τα πραγματοποίησε στις ακαδημίες του Πανιωνίου και στη συνέχεια αγωνίστηκε στα αγωνιστικά τμήματα των υποδομών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ανδρική ομάδα, σε ηλικία 18 ετών, στη Β’ Εθνική κατηγορία (2021-22), υπό την καθοδήγηση του πρώην προπονητή μας, Κώστα Σορώτου.

Την περασμένη σεζόν ήταν μέλος του Ιωνικού Νίκαιας, στη Basket League, ενώ, ως μέλος της Εθνικής Εφήβων, υπήρξε πρώτος σκόρερ στο Ευρωμπάσκετ (Under 18) με μέσο όρο 12.3 πόντoυς, τρίτος στα ριμπαουντ με 5, πρώτος στις ασσιστ με 4,4 και δεύτερος στα κλεψίματα με 1,4, ανά αναμέτρηση.

Στη τρέχουσα σεζόν, ήταν μέλος της ομάδας του Πανερυθραϊκού, στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν και στον Α΄γύρο που μόλις ολοκληρώθηκε είχε 11 συμμετοχές με μέσο όρο 8,5′ και 2,5 πόντους, με τη μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων (9), στον αγώνα με την Ελευθερούπολη.

Είναι φοιτητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης και του αρέσει ιδιαίτερα η θάλασσα και το ψάρεμα.

Η μητέρα του είναι η Μερόπη και ο πατέρας του ο Γιάννης, ενώ έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια τον Παντελή και την Φωτεινή. Η μεγάλη του αγάπη είναι ο σκύλος του, ο Μαιλο.

Καλή συνέχεια Κωνσταντίνε στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!!