Skip to main content

Βεργίνης: «Όταν παίζεις σε μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος έχεις πολλές ευθύνες»

Ο Πανιώνιος δοκιμάζεται απέναντι στον Μίλωνα και ο Δημήτρης Βεργίνης, με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio, μιλά για τον… εμφύλιο της Νέας Σμύρνης, την άφιξη Λυκογιάννη, αλλά και την περσινή του απόφαση να φορέσει τα κυανέρυθρα.

Αναλυτικά ο άσος του Πανιωνίου μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον Μίλωνα: «Σίγουρα θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Ο Μίλων βασίζεται στη σκληράδα του, έχει μεγάλο ρόστερ, δυνατά παιδιά και παίζει σκληρά ειδικά εντός έδρας. Έχει αρκετούς έμπειρους παίκτες και αυτό είναι πολύ σημαντικό, έχει καλούς ξένους. Πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι που θέλουν να το κερδίσουν πάρα πολύ. Τον τελευταίο καιρό έχουμε κάνει μια πολύ καλή πορεία, με την έλευση του κόουτς Λυκογιάννη έχουμε «σκληρύνει» πάρα πολύ στην άμυνα, έχουμε αρκετές συνεργασίες επιθετικά. Παιχνίδι με παιχνίδι είμαστε ολοένα και καλύτεροι. Απέναντι στον Μίλωνα θέλουμε να είμαστε καλύτεροι απ’ το προηγούμενο ματς. Έχουμε πάρα πολύ ψηλούς στόχους και αν συνεχίσουμε όπως δουλεύουμε το τελευταίο διάστημα θα είμαστε πάρα πολύ κοντά για να πετύχουμε τον φετινό μας στόχο».

Για το ότι έχουν την ίδια έδρα με τον Μίλωνα φέτος: «Δε μάς δυσκολεύει. Αν ήμασταν εμείς γηπεδούχοι θα είχαμε την παρουσία του κόσμου μας, όπου τώρα δε θα είναι τόσο πολλοί όσο αν ήμασταν εντός έδρας. Θα είναι ένα γεμάτο γήπεδο. Σίγουρα ο κόσμος θα είναι περισσότερος του Μίλωνα, αλλά δε θα μάς επηρεάζει κάπως. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να σκεφτούμε αγωνιστικά το τι θα κάνουμε, όχι το γήπεδο. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε. Τυχαίνει φέτος να έχουμε την ίδια έδρα, αλλά πρέπει να μπούμε και να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα για να κερδίσουμε».

Για το αν έχουν πίεση μετά και το ξεκίνημα που έκαναν στη σεζόν: «Όταν παίζεις σε μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος έχεις πολλές ευθύνες. Γι’ αυτό, όμως, είμαστε σ’ αυτήν την ομάδα και έχουμε επιλεχθεί, για να φέρουμε εις πέρας τους πολύ υψηλούς στόχους που έχουμε. Σίγουρα δεν ξεκινήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν, αλλά είναι ένας «μαραθώνιος», έχει πάρα πολλά παιχνίδια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο τέλος. Μέχρι τότε θα πρέπει να πλασαριστούμε όσο ψηλότερα γίνεται, για να έχουμε το πλεονέκτημά μας στο τέλος της χρονιάς και να διεκδικήσουμε ευκολότερα την άνοδό μας».

Για τη φετινή Elite League: «Ήμουν και πριν 2 χρόνια με την Καρδίτσα στην κατηγορία, αλλά δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική όσο η φετινή. Φέτος υπάρχουν πολλά απρόβλεπτα παιχνίδια, γι’ αυτό και φέτος είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Μπορούν όλοι να κερδίσουν όλους και αυτό κάνει πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Κάθε αγωνιστική έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ, υπάρχουν οι δύο ξένοι στις ομάδες, ταλαντούχοι παίκτες, έμπειροι. Φέτος είναι απ’ τα πιο συναρπαστικά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών και αυτό είναι κίνητρο για όλους τους παίκτες».

Για την έλευση του κόουτς Άρη Λυκογιάννη: «Καταρχάς, να ευχαριστήσουμε τον κόουτς Ταυρόπουλο για όλη την πορεία που είχαμε μέχρι στιγμής. Ο κόουτς Λυκογιάννης είναι ένας έμπειρος προπονητής, βρίσκεται τα τελευταία 10-15 χρόνια στην Α1, έχει συνεργαστεί με πάρα πολλές ομάδες και έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του. Ακόμα και σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει ν’ αλλάξει κάτι στην ομάδα. Με τις λίγες μέρες που είχαμε έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, σίγουρα στο αμυντικό κομμάτι, όπου έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ. Στην επίθεση παίζουμε όμορφο μπάσκετ και βγαίνουν καλές συνεργασίες. Είναι, πάντως, πολύ νωρίς ακόμα, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, το πρωτάθλημα είναι “μαραθώνιος”».

Για το ότι υπάρχουν πολλά σπουδαία ονόματα στην ομάδα: «Είναι συναγωνισμός και όχι ανταγωνισμός. Είμαστε μια ομάδα και σε μια ομάδα το πιο σημαντικό είναι να είναι οικογένεια και να υπάρχει συναγωνισμός. Το πιο σημαντικό για ‘μένα είναι να υπάρχει χημεία, αν είμαστε όλοι στην ίδια «σελίδα» και αυτό όλοι το έχουν καταλάβει. Και ο κόουτς Λυκογιάννης μάς το έχει μεταφέρει αυτό, ότι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, έχουμε πολύ δρόμο. Έχουμε πολύ καλούς χαρακτήρες μες στην ομάδα, παιδιά με εμπειρία και έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο. Είμαι πολύ αισιόδοξος, γιατί έχουμε πολύ καλή χημεία και οδεύουμε στο να γινόμαστε καλύτεροι».

Για τον λόγο που ήρθε πέρυσι στον Πανιώνιο: «Υπάρχει μια γεμάτη πορεία όλα αυτά τα χρόνια για ‘μένα. Η πρόκληση που μου έδωσε ουσιαστικά από πέρυσι ο Πανιώνιος, η οποία είναι και ιδιαίτερη ομάδα για ‘μένα, και βλέποντας ότι υπάρχει μια διοικητική σταθερότητα και υγεία στην ομάδα, με έκανε να επιστρέψω και να βοηθήσω στο όραμα της διοίκησης να επιστρέψει η ομάδα στην Α1. Ο Πανιώνιος πρέπει ξεκάθαρα να επιστρέψει στην Α1. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σ’ αυτήν την προσπάθεια. Στόχος από πέρυσι είναι να βρεθούμε στην Α1 του χρόνου».