Skip to main content

Μελισσαράτος: «Το ματς με τον Πανιώνιο θα είναι διαφήμιση για το μπάσκετ»

Η αναμέτρηση του Μίλωνα με τον Πανιώνιο κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Elite League, με τον Πέτρο Μελισσαράτο να μιλά στο EOK WEB Radio για την… μάχη της Νέας Σμύρνης, αλλά και την πορεία και τους στόχους του Μίλωνα.

Αναλυτικά ο Μελισσαράτος μίλησε:  

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Σίγουρα μετά την έλευση του κόουτς Λυκογιάννη ο Πανιώνιος έχει αλλάξει πρόσωπο προς το καλύτερο. Όσον αφορά εμάς, είχαμε ένα αποτέλεσμα στον Αμύντα το οποίο δεν είναι καλό, αλλά το πρωτάθλημα είναι ένα “μαραθώνιος”, οπότε θα πρέπει να μην επικεντρωθούμε στο τι έχει στα προηγούμενα ματς. Έχουμε ένα ντέρμπι που ακολουθεί, όπου έχουν πάρα πολύ καλούς παίκτες και οι δύο ομάδες. Θα είναι διαφήμιση για το μπάσκετ. Αυτό που πρέπει να αλλάξει σε εμάς για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε πράγματα απ’ τον αγώνα είναι το ψυχολογικό κομμάτι, γιατί δεν είναι εύκολο μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να πας να παίξεις ένα τέτοιο ντέρμπι μετά από μια “κακή” ήττα. Αυτό είναι το μπάσκετ, αυτό είναι το πρωτάθλημα, οπότε πρέπει να έχουμε… κοντή μνήμη, να βγάλουμε αντίδραση και να μπορέσουμε να πάρουμε το παιχνίδι».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Μίλωνα: «Μας δίνει μια έξτρα ώθηση για να δουλέψουμε παραπάνω, να φανούμε καλύτεροι στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Είμαστε στη 2η θέση του πρωταθλήματος μαζί με αρκετές ομάδες. Είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με πάρα πολύ μεγάλη ποιότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν πρέπει να κοιτάμε τι έγινε πριν, αλλά το τι θα κάνουμε και πώς θα εμφανιστούμε από ‘δω και πέρα».

Για τον στόχο της επιστροφής του Μίλωνα στην Α1: «Θα είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο ο Μίλων ν’ ανέβει κατηγορία και να παίξει στην Α1 μετά από πάρα πολλά χρόνια. Είναι ιστορικό σωματείο, έχει αγωνιστεί Α1, έχουν περάσει σπουδαίοι παίκτες απ’ τον Μίλωνα. Ελπίζουμε με βάση την απόδοσή μας να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τον στόχο της, πρώτα απ’ όλα να μπούμε στα play-offs και αν είναι δυνατόν να πάρουμε και την άνοδο».

Για το πόσο τούς βοηθάει η ανταγωνιστικότητα της Elite League: «Απ’ τη μία όλοι χαιρόμαστε φυσικά να κερδίζουμε κάθε αγωνιστική, αλλά απ’ την άλλη ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα είναι καλό για τους φιλάθλους. Ο αθλητισμός γίνεται για τους θεατές και για το κοινό. Εμένα σαν αθλητή μπορεί να με δυσκολεύει, αλλά δεν περιστρέφονται όλα γύρω από εμάς σίγουρα. Όλοι χάνουν απ’ όλους, γι’ αυτό κάθε αγωνιστική είναι σημαντική. Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, κάθε νίκη και κάθε ήττα σου μετράει πιο πολύ».

Για τη συνεργασία του με τον Στηβ Μπαρτ Τζούνιορ και όλους τους παίκτες της ομάδας: «Ο Στήβ είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, είναι πολυτέλεια για την κατηγορία, όπως και άλλοι παίκτες που αγωνίζονται στην κατηγορία. Η σχέση κοντού-ψηλού πάντα ήταν ιδιαίτερη στο μπάσκετ, είναι η μόνιμη συνεργασία και αναγκαστικά πρέπει να είναι καλή, αλλιώς δε μπορεί να λειτουργήσει η ομάδα. Όλα τα παιδιά έχουν παραστάσεις από Α1, όλοι είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες, όλοι είναι πρωταγωνιστές στην κατηγορία. Το μόνο που μένει είναι όλο αυτό να μπορέσουμε να το βγάλουμε ως μια όμορφη ομαδική προσπάθεια μες στο γήπεδο».

Για τον λόγο που πήγε στον Μίλωνα και παρέμεινε: «Ο Μίλων είναι μια ομάδα που εκπέμπει υγεία, είναι αυτόνομο σωματείο, ακόμα και με το γήπεδό του. Είναι όλα τακτοποιημένα και υγιή. Νομίζω ότι κάθε Έλληνας μπασκετμπολίστας αυτό ψάχνει περισσότερο, να είναι σε μια ομάδα που εκπέμπει υγεία. Δεν είναι όλα ρόδινα στον αθλητισμό. Αυτό ήταν το βασικό κίνητρο να πάω και να παίξω για τον Μίλωνα. Σίγουρα ήταν και η παρότρυνση του κόουτς Καραγιάννη».