Skip to main content

Η αλήθεια για τις ποινές και τις διώξεις στην Euroleague

Ο «Ακάλυπτος» βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Αναμφίβολα η σημερινή ημέρα (2/11) αποτελεί ορόσημο στην διαδρομή της Euroleague καθώς με την ψηφοφορία των ομάδων - μετόχων αποφασίστηκε το οριστικό τέλος θητείας του Τζόρντι Μπερτομέου στο τέλος της σεζόν κι έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια.

Όπως είναι λογικό μια τόσο σημαντική εξέλιξη θα επιφέρει ουκ ολίγες επιμέρους συζητήσεις και αποφάσεις, καθώς είναι πολλά τα θέματα που πρέπει να διευθετηθούν ή να συζητηθούν σε νέα βάση. Υπό αυτό το πρίσμα, η Μακάμπι μέσω του Φέντερμαν έφερε στο τραπέζι του Διοικητικού Συμβουλίου το ζήτημα των ποινών και των διώξεων με προφανή στόχο προστατέψει από προσωπικές αντιδικίες και προσπάθειες ρεβανσισμού. Οι Ισραηλινοι, δηλαδή, πρότειναν ουσιαστικά την ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου που θα αποτρέπει ενδεχόμενες τάσεις εκδικητικότητας από την παρούσα (και απερχόμενη) διοίκηση της διοργάνωσης προς τις ομάδες που τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής. Το 6-5, άλλωστε, είναι ένα αποτέλεσμα από το οποίο προκύπτουν δύο ισχυρά μέτωπα και σκοπός του συγκεκριμένου αιτήματος είναι να προστατευτεί η ισονομία εντός της Euroleague κατά την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Επειδή, λοιπόν, πολλά ακούγονται, καλό θα είναι να διευκρινιστεί πως ουδεμία απόφαση για πάγωμα ποινών και διώξεων πάρθηκε. Ούτε ο Αθλητικός Δικαστής καταργήθηκε, ούτε τα πρόστιμα γράφτηκαν στο ...χιόνι. Το θέμα θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων με σκοπό να μπουν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες, όχι να μοιραστούν χάρες και να καταργηθούν οι κανονισμοί και πειθαρχικές διαδικασίες.

Με τιμή

Ο Ακάλυπτος