Skip to main content

NBA: 5+1 παρατσούκλια παικτών που έμειναν στην ιστορία

Πολλοί σπουδαίοι παίκτες έχουν περάσει από το NBA κατακτώντας τίτλους, διακρίσεις και βραβεία, αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτών έγραψαν ιστορία με τα ιδιαίτερα παρατσούκλια τους, τα οποία είχαν πάρει είτε λόγω των μεγάλων δεξιοτήτων τους, είτε λόγω κινήσεων που κάνανε στο παρκέ. Το superbasket.gr παρουσιάζει 5+1 παρατσούκλια παικτών στο NBA που έμειναν στην ιστορία

Αναλυτικά:

Greek Freak

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει γράψει την δική του ιστορία στο NBA, αφού όχι μόνο κατάφερε να καθιερωθεί στην ομάδα από το Μιλγουόκι, αλλά αποτελεί από τα πρώτα ονόματα των Μπακς και τους οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου την σεζον 2020-2021. Όλα αυτά που κάνει ο Γιάννης στο NBA είναι πρωτόγνωρα για το Ελληνικό μπάσκετ, για αυτό και ονομάζεται Greek Freak. Αρχικά, το όνομα χρησιμοποιήθηκε, γιατί ήταν δύσκολη για πολλούς ξένους η προφορά του επιθέτου ¨Αντετοκούνμπο", αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια, ο Γιάννης έδειχνε ότι είναι physical freak, οπότε ανταποκρινόταν πλήρως στο παρατσούκλι.

Giannis Antetokounmpo is carrying the Milwaukee Bucks in NBA Finals

Magic Johnson

Ένας από τους πιο πετυχημένους παίκτες στο NBA έκανε καριέρα με το "παρατσούκλι" του, αφού όλοι τον γνωρίζουν ως Μάτζικ Τζόνσον και όχι ο Ίρβιν Τζόνσον. Ο Τζόνσον θα είναι πάντα μαγικός , το οποίο είναι ένα υπέροχο παρατσούκλι, αφού προσδιορίζει απόλυτα το πώς σκέφτεται ένας "ταλαντούχος" πόιντ γκαρντ. Έχει κατακτήσει πέντε τίτλους στο ΝΒΑ, τρία βραβεία MVP και έχει δώδεκα παρουσίες σε All Star Game.

Ο μύθος του Magic Johnson - SPORTS ΜΕ ΑΠΟΨΗ

Dr. J
 
O Τζούλιους Έρβινγκ κυριάρχησε κυρίως τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 και έγινε γνωστός ως Dr. J, κατακτώντας ένα τίτλο με τους Σίξερς το 1983 και ένα βραβείο MVP το 1981. Παρότι έχουν πέρασει δεκαετίες, ο Dr. J είναι από τα πιο γνωστά παρατσούκλια και πολλοί ανατρέχουν στο διαδίκτυο για να δουν τα εκπληκτικά καρφώματα του και τις εντυπωσιακές κινήσεις του.
 
Όταν ο «Dr.J» αψήφισε τους νόμους της βαρύτητας (pics & vids) | Gazzetta
 
 Air Jordan
 
Το ψευδώνυμο αυτό είναι από τα πιο εμπορικά brandname παγκοσμίως, αφού ο Μάικλ Τζόρνταν λανσάρει δική τους σειρά από ρούχα και παπούτσια με αυτό το λόγότυπο από το 1984, δηλαδή από την πρώτη του χρονιά στους Σικάγο Μπουλς. Ότι και να πει κανείς για τον Μάικλ Τζόρνταν είναι λίγο, αφού έχει γίνει μύθος και το όνομα του συνώνυμο του μπάσκετ παγκοσμίως. Έχει κατακτήσει πολυάριθμους τίτλους και βραβεία, οπού ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων τα έξι πρωταθλήματα και τα πέντε MVP.
 
Michael Jordan Air Online Sale, UP TO 64% OFF
 
 The Answer
 
Ο ΄Άλεν Άιβερον ήταν από τους παίκτες που έγραψαν την δική τους ιστορία την νέα εποχή και το "παρατσούκλι" που του είχε δοθεί ήταν το "The Answer", δηλαδή "Η απάντηση", κάτι που ταιριάζει απόλυτα σε ένα παίκτη που ανέτρεψε τα δεδομένα στο NBA
 
Ο Allen Iverson γίνεται 45, η μπασκετική αλητεία γιορτάζει - Κατιούσα
 
Hakeem the Dream
 
Ένας από τους πιο ξεχωριστούς παίκτες στο NBA είναι ο Χακίμ Ολάουζον, ο οποίος έγραψε ιδιαίτερη ιστορία, αφού ήταν από τους πρώτους Αφρικανούς παίκτες που ξεχώρισαν στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Το ψευδώνυμο του ήταν το "Hakeem the Dream" και κυριάρχησε με τους Χιούστον Ρόκετς τις σεζόν 1994 και 1995, κατακτώντας δύο σερί πρωταθλήματα. 
 
Hakeem Olajuwon “Dream Shake” Was Unguardable – The Hype Magazine
 
Επίσης, σπουδαία καριέρα με τα nicknames τους, έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν και οι:
 
Τσαρλς Μπάρκλεϊ (Round mound of rebound)
Καρλ Μαλόουν (The Mailman)
Όσκαρ Ρόμπερτσον (The Big O)
Γουίλτ Τσάμπερλεϊν (Wilt the Stilt)
Γκάρι Πέιτον (The Glove)
Βινς Κάρτερ (Vinsanity)
Κλάιντ Ντρέξλερ (Clyde the Glide)
Σον Κεμπ (The Reign Man)
Ντένις Ρόντμαν (The Worm)
Τζέιμς Χάρντεν (The Beard)
Λεμπρόν Τζέιμς (The King)
Ντουέιν Γουέιντ (Flash)
Κόμπι Μπράιαντ (Black Mamba)
Ντέιβιντ Ρόμπινσον (The Admiral)
Σακίλ Ο' Νιλ (Diesel)
Ντομινίκ Γουίλκινς (Human Highlight Film)
Τζορτζ Γκέρβιν (Iceman)