Skip to main content

ΝΒΑ: Η κλάση του 2021 εισήλθε και επίσημα στο «Μουσείο του Μπάσκετ» (vids)

Η κλάση του 2021 του Hall of Fame πέρασε στην ιστορία, καθώς Κρις Γουέμπερ Τόνι Κούκοτς, Κρις Μπος, Πολ Πιρς, Μπεν Γουάλας, Μπομπ Ντάντριτζ, Ρικ Έιντελμαν, Μπιλ Ράσελ, Τζέι Ράιτ, Γιολάντα Γκρίφιθ, Λόρεν Τζάκσον, Περκ Μονρό, Κλάρενς Τζένκινς, Βαλ Άκερμαν, Κότον Φίτζιμονς, Χάουαρντ Γκράφινκελ, εισήλθαν και επίσημα στο «Μουσείο του Μπάσκετ» στην Ιντιανάπολις.

Η τελετή ήταν γεμάτη λάμψη αλλά και συγκίνηση, με χαρακτηριστική την ατάκα του Τόνι Κούκοτς, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του στους Μπουλς, Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν που του... κλώτσησαν τον κ@λο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 και τον έκαναν να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά!

Από την πλευρά του, ο Πολ Πιρς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους Σέλτικς, ευχαριστώντας τις εννέα ομάδες που τον προσπέρασαν στο Draft του 1998, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νο10 και τους Κέλτες!

Ξεχωριστή η παρουσία του άλλοτε Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είπε για τον Μπιλ Ράσελ (που έγινε μόλις ο 5ος που μπαίνει στο HOF, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής) πως "ίσως περισσότερο από κάθε άλλον ξέρει τι χρειάζεται για να νικήσεις και να ηγηθείς. Όσο ψηλός και να ήταν, η ιστορία του είναι ακόμα ψηλότερη".

Ο Κρις Γουέμπερ συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε στους γονείς του, λέγοντας πως η μητέρα του έκανε δύο δουλειές για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα σε ένα σπίτι με 5 παιδιά, ενώ ο Κρις Μπος, υπό την παρουσία των Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ, μίλησε για τον Κόμπι Μπράιαντ και την έμπνευση που αποτέλεσε για την γενιά του.

Τέλος, ο Μπεν Γουάλας, ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που μπαίνει στο HOF, χωρίς να έχει γίνει draft, τόνισε πως "το μπάσκετ δεν ήταν η ζωή μου. Το μπάσκετ απλώς ήταν μέσα στην ζωή μου. Πήρα το μπάσκετ και δημιούργησα έναν δρόμο για αυτούς που με βοήθησαν. Πήρα και έδωσα πολλά, άνοιξα τον δρόμο".