Skip to main content

Οι δύο προτάσεις του Ολυμπιακού στην Γενική Συνέλευση της Euroleague

Σε κλίμα σύμπνοιας, συνεννόησης και ενότητας με μοναδικό σκοπό την επιβίωση της διοργάνωσης εν μέσω της πανδημίας έγινε η σημερινή τηλεδιάσκεψη των μετόχων της Euroleague.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν φυσικά το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι αναζήτηση τρόπων ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προκύπτουν από τις διαφορετικές συνθήκες και μέτρα που ισχύουν σε κάθε μία από τις 11 χώρες που εκπροσωπούνται στην λίγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός κατέθεσε δύο σημαντικές προτάσεις εκ των οποίων η πρώτη έγινε αμέσως δεκτή ενώ η δεύτερη βρίσκεται προς συζήτηση.

Αρχικά οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν από τον Τζόρντι Μπερτομέου να στείλει προσωπικές επιστολές στους 11 Υπουργούς Αθλητισμού των χωρών που συμμετέχουν στην Euroleague, ζητώντας διευκολύνσεις και εξαιρέσεις για τις ομάδες, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς προβλήματα, τηρώντας προφανώς όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Η πρόταση κρίθηκε σωστή και πέρασε.

Ο Ολυμπιακός, πρότεινε επίσης η Euroleague να τοποθετήσει έναν εκπρόσωπό της σε κάθε χώρα ώστε να βρίσκεται σε συνεχή και απευθείας επαφή με τις αρχές για οτιδήποτε προκύπτει σχετικά με θέμα του κορονοϊου. Να αποτελεί δηλαδη έναν άμεσο δίαυλο επικοινωνίας, που ανά πάσα στιγμή θα γνωρίζει τα ισχύοντα μέτρα της κάθε κυβέρνησης, θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους φορείς και θα μπορεί να εμπλακεί σε οποιοδήποτε θέμα προκύψει.