Skip to main content

Οι Άντονι, Πολ και Γουέιντ συνεργάστηκαν για την δημιουργία του Social Change Fund

 Οι Καρμέλο Άντονι, Κρις Πολ και Ντουέιν Γουέιντ συνεργάστηκαν για την δημιουργία του Social Change Fund και το superbasket.gr σας παρουσιάζει πώς ακριβώς αυτό το fund θα βοηθήσει τις Αφρό-Αμερικανικιές κοινότητες.

του Άρη Κατσίδη

Το τελευταίο διάστημα πλήθος κόσμου στο παγκόσμιο επίπεδο ποστάρει αλλά και συζητάει για το κίνημα Black Lives Matter, μέσω του οποίου ζητείται ισότητα ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος. Πολλοί αθλητές είτε έχουν μιλήσει για αυτό, είτε έχουν συμμετάσχει σε πορείες είτε έχουν κάνει αντίστοιχες ενέργειες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εξάλειψη του ρατσισμού και των κοινωνικών διαφορών.

Οι πασίγνωστοι NBAers Καρμέλο Άντονι, Κρις Πολ και Ντουέιν Γουέιντ δεν στάθηκαν αμέτοχοι σε όλο αυτό που συμβαίνει και για αυτό το λόγο αποφάσισαν να φτιάξουν ένα fund με στόχο την καταπολέμηση της κοινωνικής αδικίας και της εισοδηματικής ανισότητας των μαύρων, έχοντας ως επίκεντρο να βοηθήσουν τις κοινότητες των Αφρό-Αμερικανών με την μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, την πρόσβαση τους σε ψηφοφορίες και εκλογές, αλλά και την συμμετοχή τους στα πολιτικά δρώμενα.   

Dwyane Wade, Carmelo Anthony, Chris Paul Partner to Form Social ...

Σχετικά με αυτήν την ενέργεια, ο Καρμέλο Άντονι δήλωσε  ότι: "Για όλα όσα υποστηρίζει αυτό το Fund και οι ιδρυτές του, δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε για πρόοδο μέχρι να δούμε ένα τέλος στον συστημικό ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι μαύροι για πολύ καιρό. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Δεν θα χάσουμε την συγκέντρωση στον στόχο".

Ο Γουέιντ με την σειρά του ανέφερε χαρακτηριστικά πως: "Το Social Change Fund έχει δημιουργηθεί για υποστηρίξει οργανισμούς που απευθείας εκπροσωπούν και βοηθούν την κοινότητα των Αφρό-Αμερικανών. Ο στόχος μας είναι να πορευτούμε για να επιτύχουμε μακροπρόθεσμες αλλαγές με την χρησιμοποίηση απαραίτητων πόρων".

Carmelo Anthony, Dwayne Wade and Chris Paul Host All-Star Dinner

 Οι τρεις NBAers θα συμμετάσχουν  στο ιδρυτικό συμβούλιο του fund και θα βοηθήσουν στον καθορισμό των προτεραιοτήτων χρηματοδότησης, των δικαιούχων και την επικοινωνία με δωρητές και συνεργάτες".
 
Πολλοί συνεργάστηκαν για αυτό το fund, συμπεριλαμβανομένων της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, του προμηθευτή τροφίμων Beyond Meat και του μη κυβερνητικού οργανισμού Reform Alliance.