Skip to main content

Ο Ηρόδοτος είναι ξανά εδώ (pics)

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την πρόκριση του Ηρόδοτου στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων.

Το πρωί της Κυριακής  προσκεκλημένος βρέθηκα στο κλειστό του ΜΕΤΣ να παρακολουθήσω τον τελικό του νησιωτικού κομματιού των κορασίδων, όπου παιζόταν το τελευταίο εισιτήριο για την εξάδα του Πανελληνίου πρωταθλήματος. 
Αντίπαλοι ο Ηρόδοτος με τον Ιπποκράτη Κω.
Πρώτη φορά μετά την πανδημία σε γήπεδο και τα πρωτόκολλα για την είσοδο σε αυτό πρωτόγνωρα.  Μέχρι θερμομέτρηση...
 
Είδα λοιπόν ένα ματς ανάμεσα σε δύο διψασμένες για την νίκη ομάδες.  Ο ιστορικός Ηρόδοτος μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, πρεσάροντας από το πρώτο δευτερόλεπτο αιφνιδίασε τον αντίπαλο, πήρε μια διαφορά και έφτασε σε μια άνετη νίκη. 
FB IMG 1595169122906
 
Αυτά για το τυπικά αγωνιστικό μέρος. 
 
Η άποψη μου είναι γνωστή για αυτές τις ηλικίες Αναγκαίες οι νίκες αλλά το μέλλον αυτών των κοριτσιών είναι το ζητούμενο .
 
Ο Ηρόδοτος με λαμπρή ιστορία στην Α1 γυναικών που έβγαλε μια Αλεξία Τριαλώνη (το μεγαλύτερο κατά την γνώμη μου αυθεντικό ταλέντο) την Γεωργιτσάκη,την Γιαουρτά κ.α.μου έδειξε ότι δουλεύει πολύ στα βασικά.  Έχει στον πάγκο την διεθνή Δάφνη Σταυρακάκη με θητεία σε Εσπερίδες και εξωτερικό, έχοντας δίπλα της την Νατάσα Μάλλου παλιά αθλήτρια του Άρη, της Κομοτηνής και της εθνικής νεανιδων που το 1992 βγήκε πέμπτη στην Ευρώπη.
Ξεχώρισα την Στεφανάκη ένα γκαρντ που μπορεί να φτάσει ψηλά αν δουλέψει. Όμως όλη η ομάδα άφησε υποσχέσεις ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και μπορεί όπως πέρυσι ο ΟΑ Χανίων να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της τελικής φάσης. 
FB IMG 1595170006885
 
Ο Ιπποκράτης προσπάθησε πολύ, έχει δύο σπουδαία ψηλά κορίτσια και αν μη τι άλλο παρά τις περιπέτειες που πέρασε σε ανδρικό και γυναικείο έδειξε ότι όλα αυτά  ανήκουν στο παρελθόν και μια νέα προσπάθεια ξεκινά. 
 
Το κακό με αυτές τις ομάδες είναι ότι παίζουν λίγα παιχνίδια και τα κορίτσια στερούνται αγώνων και παραστάσεων.  Για παράδειγμα ο Ηρόδοτος ή η Καλαμάτα ή η Καβάλα...θα δώσουν περισσότερα ματς μέσα  σε δύο βδομάδες από όσα δίνουν όλο τον χρόνο !
 
Να θυμίσουμε ότι στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων που θα γίνει σε δέκα μέρες στην Αθήνα έχουν προκριθεί:
Παναθηναϊκός, Άρης Θεσσαλονίκης, Κρόνος Αγ.Δημητρίου, Καβάλα,  Καλαμάτα 90 και Ηρόδοτος. 
 
Κλείνοντας να πούμε και κάτι καλό  για την ΕΟΚ που θα κάλυψει σε livestreaming τους αγώνες στην τελική φάση των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων!