Skip to main content

Basket League: Και εγένετο Ιωνικός 1965!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει εισηγηθεί την αποβολή του Ιωνικού Νικαίας από την Basket League, πρόταση την οποία θα επικυρώσει το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η νέα σεζόν δε θα βρει τους «κυανόλευκους» στην πρώτη κατηγορία.

Και αυτό γιατί οι ιθύνοντες του Ιωνικού ήρθαν σε συμφωνία με τους ομόλογους τους του Διαγόρα Δρυοπιδέων, για την εξαγορά του ΑΦΜ των νεοφώτιστων στην μεγάλη κατηγορία, με την νέα ομάδα να ονομάζεται Ιωνικός Νικαίας 1965!

Έτσι εξηγείται και η απόφαση του Διαγόρα Δρυοπιδέων να κάνει χρήση του δικαιώματος του, δηλώνοντας συμμετοχή στην Basket League της σεζόν που μας έρχεται, παρά τα όσα αντίθετα έβγαιναν στην επιφάνεια μέχρι εκείνη την στιγμή.

Οι ιθύνοντες της ομάδας της Νίκαιας πήραν αυτή την απόφαση καθώς με αυτόν τον τρόπο απαλλάχθηκαν από χρέη του παρελθόντος που δεν τους επέτρεπαν να λειτουργήσουν σε καθαρά επαγγελματικά πλαίσια και είχαν, τελικά, ως αποτέλεσμα, την αποβολή της ΚΑΕ από την Basket League.  Έτσι, με την αγορά του «καθαρού» ΑΦΜ του Διαγόρα και με την επιστροφή της ομάδας στην φυσική της έδρα, στο κλειστό του Πλάτωνα, ο Ιωνικός μπορεί, πλέον, να κοιτάξει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του.

Φυσικά, μετά από αυτή την εξέλιξη, η Basket League μένει με 13 ομάδες, μετά και την αποχώρηση του Ήφαιστου και του Ρεθύμνου.