Skip to main content

Βαλένθια: Παραμένουν Πονσαρνάου και Αμπάλδε (pic)

Οι υποχρεώσεις της Βαλένθια για το πρωτάθλημα Ισπανίας ολοκληρώθηκαν, μετά και την ήττα – αποκλεισμό από την Μπασκόνια, στα ημιτελικά της τελικής φάσης της Liga Endesa και οι «νυχτερίδες» έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν.

Σε αυτόν, βασικό ρόλο θα συνεχίσει να παίζει ο Χάουμε Πονσαρνάου, καθώς ο ισπανικός Τύπος αναφέρει πως ο προπονητής της Βαλένθια θα παραμείνει στην θέση του και στο επόμενο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, η «Cadena Ser» αναφέρει πως ο 49χρονος προπονητής θα βάλει την υπογραφή του σε νέο μονοετές συμβόλαιο, που θα τον διατηρήσει για τρίτο χρόνο στο τιμόνι της Βαλένθια (βρίσκεται στην θέση του head coach από το 2018, ενώ πριν ήταν ασίσταντ).

Εκτός του προπονητή, την φανέλα της ομάδας θα συνεχίσει να φορά και ο Αλμπέρτο Αμπάλδε, καθώς ο δημοσιογράφος Ιγνάσιο Οχέδα, αναφέρει πως παρά τις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί (αν και δεσμεύεται με ακόμα ένα χρόνο συμβολαίου), ο 25χρονος φόργουορντ θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Βαλένθια και την νέα σεζόν.

Την περίοδο που ολοκληρώθηκε, ο Αμπάλδε είχε 7,6 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ στην Euroleague, σουτάροντας με 48% στα δίποντα, 52% στα τρίποντα και 87% στις βολές.