Skip to main content

The Last Dance: Η απροθυμία του Στόκτον να μιλήσει για τους Μπουλς (vid)

Πλήθος ανθρώπων του μπάσκετ και όχι μόνο, έχουν μιλήσει στην κάμερα του «The Last Dance» για τον Μάικλ Τζόρνταν και τους Σικάγο Μπουλς, σε αυτά τα 10 επεισόδια. Ανάμεσα τους και ο Τζον Στόκτον, με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ, Τζέισον Χάρι, να αποκαλύπτει πως ο  θρύλος της Γιούτα τους έκανε την ζωή… δύσκολη μέχρι να στηθεί μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό.

Όπως αναφέρει ο Χάρι, μιλώντας στο «The Dan Patrick Show», ο Στόκτον ήταν αρνητικός να μιλήσει για τον Τζόρνταν και τους Μπουλς, καθώς πίστευε πως η όλη δουλειά θα ήταν μία… αγιογραφία των «Ταύρων».

«Υπήρχαν κάποιοι που αρνήθηκαν. Θα σου έλεγα πως κατά βάση, μίλησαν όσοι θέλαμε. Ακούσαμε όλες τις ιστορίες που θέλαμε, από τα σωστά άτομα. Υπήρχαν άτομα που είπαν "όχι" αλλά δεν θα μπω σε λεπτομέρειες», ήταν το πρώτο σχόλιο του σκηνοθέτη, που στην συνέχεια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον άσο των Τζαζ.

«Ο Τζον Στόκτον ήταν απρόθυμος να συμμετάσχει. Κάναμε τη συνέντευξη στις 10 Μαρτίου. Δεν έκανα μάλιστα εγώ τη συνέντευξη γιατί είχε προχωρήσει το θέμα με τον κορονοϊό και φοβόμασταν ότι μπορεί να ματαιωθούν όλες οι πτήσεις και να μείνω "κολλημένος" εκεί. Στείλαμε κάποιον άλλον για να κάνει τη συνέντευξη. Ήταν αρκετά απρόθυμος πάντως, κατάφερα να τον βρω στο τηλέφωνο αφού πρώτα τον κυνήγησα για δύο χρόνια. Μου είπε αρχικά πως δεν ήθελε να είναι μέρος μιας "αγιογραφίας" του Μάικλ Τζόρνταν. Του είπα "σου εγγυόμαι ότι δεν είναι έτσι η ιστορία" και του εξήγησα ποιοι άλλοι θα μιλούσαν. Υπήρχαν κι άλλοι βέβαια που ήταν κάπως απρόθυμοι, όπως ο Μπι Τζέι Άρμστρονγκ γιατί ήθελαν να σιγουρευτούν ότι ο Μάικλ Τζόρνταν θα ήταν "ΟΚ" με αυτό, για κάποιες ιστορίες που ακούγονταν για εκείνον και θέλαμε τις απαντήσεις από αυτούς.

Δεν είναι εύκολο να πείσεις τόσο κόσμο να μιλήσει για κάποιον σαν τον Μάικλ Τζόρνταν γιατί ακόμη και σήμερα η "σκιά" του σκεπάζει πάρα πολύ κόσμο. Δώσαμε πολλές λεπτομέρειες λοιπόν για οτιδήποτε προέκυπτε για να είναι όλοι εντάξει. Γενικά όμως δεν είχαμε πολύ μεγάλα προβλήματα, δεδομένου ότι καταφέραμε να κάνουμε 106 συνεντεύξεις. Μόνο δυο - τρία άτομα πρέπει να αρνήθηκαν μέχρι τέλους. Δεν είχα ακούσει ποτέ τη φωνή του Τζον Στόκτον πριν μιλήσουμε στο τηλέφωνο. Είναι πολύ λιγομίλητος. Θα μπορούσε να ακούγεται σαν τον Σκότι Πίπεν ή τη μητέρα μου, δεν ξέρω πώς ήταν η φωνή του (γελάει). Τον σεβάστηκα περισσότερο όμως για το πώς μου μίλησε. Μου είπε "δεν είναι ότι δεν θέλω να το κάνω, αλλά ότι δεν ξέρω αν μπορώ να μιλάω για τον Μάικλ Τζόρνταν για μισή ώρα κι εσείς να βάλετε κάποια κομμάτια". Ξέρεις, ακόμη "πονάνε" εκείνες οι ήττες».

Να σημειωθεί πως οι δηλώσεις Στόκτον περιλαμβάνονται στο 10ο και τελευταίο επεισόδιο του «The Last Dance», το οποίο βρίσκεται ακόμα σε στάδιο επεξεργασίας.