Skip to main content

Πρίφτης: «Θέλουμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα, είμαστε σε αναμονή εδώ κι ένα μήνα»

Ο Δημήτρης Πρίφτης φιλοξενήθηκε σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ και μίλησε για την κατάσταση στη Ρωσία, τις διεθνείς διοργανώσεις και εξέφρασε την επιθυμία του να γυρίσει στην Ελλάδα.

Μιλώντας από το Καζάν, ο προπονητής της Ούνικς σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία, αναφέρθηκε στους Έλληνες που βρίσκονται εκεί, όπως και ο ίδιος, που περιμένουν με ανυπομονησία να επιστρέψουν στη χώρα μας και εξέφρασε τον προβληματισμό του, αναφορικά με τη συνέχεια των διεθνών διοργανώσεων.

«Η Ρωσία είναι 3-4 εβδομάδες πίσω από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία. Είμαστε ακόμα στη φάση της έξαρσης. Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, θα έλεγα ότι ο peak δεν έχει επιτευχθεί. Νομίζω ότι ακόμα περιμένουμε να χειροτερέψουν τα πράγματα», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας προπονητής.

Για το πότε επιστρέφουν οι Έλληνες που βρίσκονται στη Ρωσία:

«Είμαστε σε αναμονή εδώ και περίπου ένα μήνα. Κάνουμε υπομονή, ουσιαστικά όλες μας οι ελπίδες εναπόκεινται σε μία πτήση που πρόκειται να γίνει από τη ρωσική πλευρά. Για κάποιον επαναπατρισμό Ρώσων στη Μόσχα. Με την ευκαιρία αυτής της πτήσης θα μεταφερθούμε κι εμείς στην Ελλάδα. Είμαστε σε επαφή με το Προξενείο, με την Πρεσβεία. Οι μπασκετικοί είμαστε αρκετοί, περίπου 16-17 άτομα, αλλά συνολικά είμαστε 150-160 Έλληνες».

Για την κατάσταση και τα μέτρα στη Ρωσία:

«Τώρα είναι όπως στην Ελλάδα. Υπάρχουν όλα τα μέτρα περιορισμού. Είμαι ένα μήνα στο σπίτι, δεν έχω βγει σχεδόν καθόλου έξω. Από τα τέλη Μαρτίου έχει ξεκινήσει αυτό. Ό,τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο συμβαίνει και εδώ. Θέλουμε να γυρίσουμε στην πατρίδα μας, ειδικά όσοι είμαστε χωρίς τις οικογένειές μας... είμαστε στην απόλυτη μοναχικότητα. Προσπαθούμε να αφουγκραστούμε όσα γίνονται γύρω μας».

Για το τι θα συμβεί αν τύχει κάτι σε κάποιον και την επικοινωνία με τους Ρώσους γιατρούς:

«Αυτό είναι κάτι που απευχόμαστε να συμβεί. Είναι ένα πολύ βασικό πρόβλημα γιατί η συνεννόηση εδώ είναι πολύ δύσκολη. Μιλάμε με την πρεσβεία καθημερινά, είμαστε σε διαρκή επαφή. Ας είμαστε ρεαλιστές, νομίζω ότι πρέπει να συνυπάρξουν πολλά γεγονότα για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Ειδικά για τις διεθνείς διοργανώσεις, έχω πολλές αμφιβολίες. Ίσως σε μία εγχώρια διοργάνωση, σε χώρα όπως η Ελλάδα να μπορεί να γίνει κάτι. Στις διεθνείς βάζω μεγάλο ερωτηματικό, ίσως γίνουν μετά από μήνες».