Skip to main content

Μάτζικ: «Το NBA βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όταν αφορά τη διαφορετικότητα»

Ο Μάτζικ Τζόνσον σχολίασε τις ομοιότητες που έχει η πανδημία του κορονοϊού με το ξέσπασμα του Aids τη δεκαετία του ‘90 και έβγαλε το καπέλο στον Άνταμ Σίλβερ για τα γρήγορα αντανακλαστικά του.

Ο θρύλος των Λέικερς, ο οποίος το 1991 σόκαρε τον μπασκετικό πλανήτη ανακοινώνοντας πως είναι φορέας του HIV, μίλησε στο ESPN για την τωρινή κατάσταση και στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπιζε τότε η μαύρη κοινότητα, τα οποία εμφανίζονται και σήμερα.

«Τα ίδια προβλήματα που είχαμε και τότε, όπως και τώρα, με την κακή πληροφόρηση και μύθους γύρω από αυτό όπως το’’ δεν πρόκειται να τύχει στην κοινότητά μας’’. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και τώρα», υποστήριξε αρχικά.

Ο θρύλος των Λέικερς και του NBA αποκάλυψε ότι ένας πολύ στενός του φίλος βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ μέσω του ΝΒΑ Together, έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 76 εκατ. Δολαρίων για την καταπολέμηση του ιού.

Παράλληλα, έρευνες του συστήματος υγείας των ΗΠΑ, τονίζουν ότι ο κορονοϊός πλήττει δυσανάλογα τους Αφροαμερικανούς, καθώς ενώ καλύπτουν μόλις το 21% του γενικού πληθυσμού, έχουν το 42% των θυμάτων. Το NBA μαλιστα έχει ανακοινώσει την έναρξη προγράμματος με ζωντανές συνεντεύξεις μέσω Instagram, με στόχο τη σωστή ενημέρωση του κοινού και ειδικά των μειονοτήτων, σε συνεργασία με ΜΚΟ.

«Πραγματικά πρέπει να το ξεπεράσουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που το NBA κάνει κάτι γι’ αυτό, αφού η πλειοψηφία των παικτών μας είναι Αφροαμερικανοί. Αγαπάμε το μπάσκετ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό τώρα. Το NBA βρισκόταν και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όταν αφορά τη διαφορετικότητα. Θυμηθείτε τι έγινε με τον Ντόναλντ Στέρλινγκ. Όταν κάτι γίνεται στη μαύρη κοινότητα, το NBA δηλώνει πάντα ‘’παρών’’. Ο Άνταμ Σίλβερ είναι ένας δυναμικός ηγέτης που εχουμε στον αθλητισμό. Το καταλαβαίνει και ήξερα ότι θα έκανε κάτι».